Speltips inför Finland – Ukraina 11/6: Inget att hurra över?

Spelbloggare Publicerat: 10 June 2017

Värsta möjliga besked i genrepen – nu ska både Finland och Ukraina försöka hitta tillbaka på rätt spår när de möter varandra i söndagens kvalmatch. Lyckas något av lagen?

Smaka på de här siffrorna:

Finland – Liechtenstein: 1-1
Ukraina – Malta: 0-1

Detta är alltså ländernas genrep inför den här matchen. Två blåbärsnation, den ena lite mindre än den andra, och hemska resultat för såväl Finland som Ukraina. Vänskapsmatcher, absolut, men ändå under all möjlig kritik. Går inte att snacka bort.

I kvalet är dock Finland och Ukraina i två helt olika situationer. Finnarna är helt borta ur mästerskapsdiskussionen med endast en inkasserad pinne efter halva kvalet spelat, fem matcher, och det är rätt väntat, även om skörden kunde önskas vara betydligt större.

Ukraina? De är trea och har två pinnar upp till tvåan Island samt har Turkiet jagandes hack i häl, på sämre målskillnad. Förstaplatsen, den blir rentav omöjlig att nå. Playoff – som absolut bäst. Med största sannolik inte ens det. Värderar huvudkonkurrenterna Turkiet och Island som bättre.

Krampaktigt, tajt och lite ångestfyllt?

Första tanken här var – bortavinst. Ukraina är den klart starkare parten och har därtill mer att spela för. Det är obestridbar fakta, men frågan är; lockar 1,91x för den raka tvåan? Mja, kanske lite. Stora värdet hittas dock på en annan marknad, målmarknaden.

Till att börja med; båda parter kommer från urusla genrep, där bristen på udd i offensiverna var det centrala problemet.

Detta problem har Finland haft sedan en bra tid tillbaka och inte i en enda av de tre senaste kvalmatcherna har nätet hittats; två 0-1-förluster och en 0-2-dito.

Allt talar för att Finland, trots att de i praktiken inte har någonting att spela för, kommer komma ut med en defensiv approach mot en starkare motståndare. Förbundskapten Kanerva vill väl rädda, åtminstone stärka, sitt anseende? Lägger sig knappast platt här.

Även Ukraina är löjligt uddlösa, vilket syntes i 0-1-förlusten mot Malta. På det har de två senaste kvalmatcherna innehållit endast ett mål vardera.

Krampaktigt, tajt och lite ångestfyllt?

Under 2,0 mål (asian handicap) spelas till 1,87 x smeten hos Bet365. Då får vi insatsen tillbaka vid exakt två baljor i matchen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 11/6
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: