22 april 2017 Fiorentina Inter

Speltips inför Fiorentina – Inter 22/4: Val av sida i kvällsmatchen

Helt ur form – kan Inter ändå lösa tre betydelsefulla pinnar när Fiorentina besöks på Stadio Artemio Franchi under kvällskvisten på lördagen? Vi tror oss ha svaret, huruvida det blir så eller ej.

Avståndet mellan Inter och Fiorentina i Serie A-tabellen är på ynka en plats och fyra pinnar. Ändå kliver de in i slutspurten med vitt skilda förutsättningar, där Inters utsikter för Europaspel är klart större och bättre.

Inter står med fyra poäng upp till topp fem och de ordinarie Europa League-platserna, men även sexan kommer slussas ut i Europa och dit är avståndet endast på två.

Fiorentina jagar ju en bit bakom kvällens motståndare och är i en desto mer prekär situation. Vinst här – och det kan bli bättre än den åttondelsplats som parkeras på. Annars, nja. Men med visst flyt kommer även tabellsjuan ut i Europa. Chansen finns.

Med andra ord; det finns mycket i potten. Dock är det två klubbar som vi redan nu kan etikettera som besvikelser, med hopp om att kunna utmana en bra bit uppåt i tabellen. Om vi tittar på Inter och det spelarmaterial som Stefano Pioli fogar över, ska de utan minsta tvekan vara uppe och tampas i topp tre-skiktet av tabellen.

Som det verkar kommer Inter till spel med hela truppen intakt. Fiorentina, däremot, har deras största anfallshot i Nikola Kalinic, 14 baljor på 29 seriematcher, varav 24 från start, avstängd efter att ha tappat huvudet totalt och fått syna det röda kortet mot Empoli senast.

Klar fördel Inter

Med så lite som skiljer dem åt i tabellen och hemma-/bortafaktorn – ska det vara fördel Fiorentina? Inte, menar jag. Verkligen inte.

Och detta är alltså trots Inters urusla form. De har inte vunnit på fyra raka matcher, 0-2-2, och tappade 2-0 till 2-2 under de avslutande tio minuterna i derbyt mot Milan förra veckan. Men om vi ska titta på lite positiva inslag i matchen, så verkade man ha allt under kontroll innan dess.

Inter kan extremt mycket mer än det här och känslan är att man bara behöver lite medvind för att allt ska vända inför slutspurten av spelåret och en Europabiljett säkras hem. Det vore ett fiasko av den största modellen om de misslyckades med det.

Det ser inte fullt så illa ut i ”Violernas” matchrad, men om vi djupdyker lite i den så finns det anledning till oro. Knappa vinster mot undre halvan-motstånd, utan att imponera, har det blivit en del av. Marginalerna på rätt sida.

Men som värst var det i derbyt mot Empoli för exakt en vecka sedan, där det blev en 1-2-torsk inför hemmapubliken. Ett av de värsta framträdandena denna Serie A-upplaga, om inte det värsta.

Här saknar Fiorentina dessutom deras främsta anfallsvapen och interna skytteledare, Nikola Kalinic. Trubbar av offensiven rejält.

Oddsen må ha droppat en del, men värde finns kvar att tälja. Inter +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – måste synas till de 1,93 x insatsen som dukas ut av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Inter +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 22/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 27%
2: 36%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 41%