Speltips inför Fiorentina – Milan 30/12: Lunchmatch från Italien

Spelbloggare Publicerat: 28 December 2017

En klassisk lunchmatch från Serie A. Det står på menyn när Fiorentina och Milan ska mäta krafterna i Florens. Dessvärre tror vi på en lågintensiv historia – en tanke som utgör fundamentet för vårt speltips.

Observera! Avsparken tas redan 12:30.

Generationsskiftet i Fiorentina har fallit ut rätt väl. Att de fortfarande har känn på Europaplatserna – nu som nummer åtta, med en pinne till topp sex – ser undertecknad som en succé.

Det tål att fortsätta nämnas; enbart en spelare har passerat 30-årsstrecket hos ”Violerna”. Flera av de som spelar kontinuerligt är runt 20-ditot. Addera att truppen till betydande delar är förändrad från fjolåret.

När Milan inte alls får till det i Serie A, lyckas desto bättre i Coppa Italia. Efter två raka serieförluster, skickades antagonisten Inter ut i cupen under onsdagen. 0-0 stod på tavlan när 90 minuter var summerade, innan inhoppande Patrick Cutrone satte förlängningens och matchens enda balja i den 104:e minuten.

Fiorentina har hållit en relativt jämn nivå under året. En förlustfri svit om sex matcher bröts dock senast, när Lazio blev ett nummer för stora i Coppa Italia. Ingen idé att hänga läpp för det – här är det bara att kliva upp på hästen på nytt!

4/5 senaste matcherna under 1,5 mål

Melodin för Fiorentina på sistone har varit – tillknäppt och målsnålt. Fyra av de fem senaste matcherna har inte bara klivit under 2,5-målslinan, utan 1,5-ditot. Två av dem har till och med slutat mållösa.

Det behöver inte förklaras mer djupgående om att försvarsspelet helt enkelt justerats till det bättre, medan det offensiva maskineriet inte fungerat felfritt. Skapas lite, och när det väl skapas chanser har udden varit avtrubbad. Ineffektivt.

Men formraden allt som allt, den kan de vara stolta över, Fiorentina.

Milan lämnade storartade – nåja… – besked i cupderbyt mot Inter. Nollan hölls, försvarsspelet var uppoffrande och väloljat. Addera ett fint målvaktsspel från tredjekeepern Antionio Donnarumma på det.

Framåt skapades däremot inte speciellt mycket och anfallsspelet är ett huvudbry för tränaren Gennaro Gattuso. Målet, som kom i förlängningen, var det första sedan den 13:e december. Däremellan hade två matcher spelats – mot Hellas Verona och Atalanta. Motstånd som man ska ha toppchans mot.

Nu har det varit tätt mellan matcherna och den fysiska statusen bland spelarna kan ifrågasättas. Trötta ben? Det är bara ytterligare en faktor som talar för en lågintensiv och målsnål lunchfajt.

Under 2,5 mål tas till 1,95 x insatsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 12:30, lördag 30/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: