Speltips inför Frankrike – England 13/6: Klassiska lag som möts

Spelbloggare Publicerat: 12 June 2017

Både Frankrike och England kommer från besvikelser i VM-kvalet och avslutar landslagssamlingen med en vänskapsmatch mot varandra och vi bjuder på ett smakrikt speltips inför matchen.

Två av de mest klassiska fotbollsländerna möter varandra, liksom två av de största bjässarna just nu. Dessutom borde de komma till spel med stor revanschlusta och för att få lite andrum behöver positiva besked lämnas.

Ni missar väl förresten inte att matchen visas på TV3 Sport och Viaplay, med start 21:00? Alltid sevärt när två fotbollsnationer av denna kaliber ska mäta krafterna mot varandra.

”Les Bleus” kommer, vilket knappast kan ha undgått någon, från en 1-2-förlust mot Sverige på Nationalarenan i Sverige – ett resultat som betyder att förstaplatsen lämnades över till samma konkurrent i kvalgruppen och nu känns VM-biljetten inte alls lika säker, i synnerhet då Holland också vann deras match.

Mer ska till för att England ska misslyckas med uppdraget att nå VM, då man håller en helt annan nivå än konkurrenterna i gruppen. Men tanken kan man i alla fall leka med; Slovakien är bara två pinnar bakom, Slovenien tre.

Som storfavoriter höll England på att sjabbla till det mot borta rivalen Skottland i helgen, när en 1-0-ledning tappades till 1-2 under slutminuterna – förvisso två frisparksmål, svårt att göra någonting åt – och inte fören i den tredje stopptidsminuten kunde Harry Kane kvittera. Hur som helst; oavgjort kan man väl leva med? Prestationen finns mer att kritisera i.

Målspelet klickas i

Den här vänskapsmatchen, som så ofta, kommer med all säkerhet kantas av stor rotation och byten i mängder – något som skulle kunna tala för en mer tillknäppt fajt, då matcherna tenderar att ryckas isär lite.

Däremot finns ju faktorn att matchen tas lite mer lätt på. Mer avslappnat, mer anfallsinriktat? Resultatet är inte det relevanta, utan prestationen som helhet.

En del ordinarie startspelare kommer i alla fall få speltid och det är knappast några juniorlag som kommer ställas ut.

Både Frankrike och England släppte in två mål i helgens matcher – mot, på pappret, sämre motstånd – och defensivt satt inte allt som det ska.

Tror också att de medverkande parterna vill bevisa sig efter besvikelserna. Lätt hänt att det blir lite väl framåtlutat som en biverkning av det?

Fem av Englands sju senaste vänskapsmatcher har innehållit mål åt båda håll och för Frankrike är statistiken 4/8 senaste.

BLGM-spelet finns till 2,05x hos Bethard och det är absolut värt att investera en peng i. Mer rättvisande odds – 1,95, kanske?

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 13/6
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: