25 juni 2017 Frej Gais

Speltips inför Frej – Gais 25/6: Måltankar från Vikingavallen

Ångesten är påtaglig inför söndagens bottenmöte mellan Frej och Gais i Superettan och vi tror oss ha en rätt bra känsla över hur matchbilden kommer utvecklas. Fokus på – målen!

Nästjumbon mot tredjejumbon. Ena parten på fel sida strecket, nedflyttningsområdet, och den andra på kvalplats.

Mer bestämt har Frej skrapat ihop ynka tio pinnar på de 13 inledande matcherna och är alltså med det nästsist i serien, strax före Gefle, vars säsong varit ett enda stort fiasko. Upp till säker mark och just Gais precis ovanför har Frej fem poäng. Måstematch, detta!

Och visst finns det en stor press på Frej; att inte hamna mer på efterkälken. En förlust här och situationen är väldigt pressad, medan Gais skulle ta ett stort kliv bort från bottenstriden vid en seger. Gapet mellan botten och mitten är försvinnande litet för närvarande, men det borde bara vara en tidsfråga innan tabellen dras isär.

Gais är en av seriens större besvikelser, som tredjejumbo. Många – jag inkluderad – hade en stark tro på dem. Kanske inte för att utmana i den absoluta toppen, men alltjämt på den övre tabellhalvan. Nu är det förvisso långtifrån kört och tid finns för att hamna på rätt spår återigen.

Faktum är att Frejs succétränare Bartosz Grzelak står vid lagets bänk för sista gången den här sejouren. Han ska nämligen bli assisterande i allsvenska AIK inom kort. Avslutar med en trea?

Upplagt för mål!

Vem som vinner? Det är svårt att sia. Men en känsla är bestämd, den om – målen. Tror vi kan få se en fantastiskt underhållande match på Vikingavallen i Täby, mellan två parter som väntas jaga trean.

På hemmaplan måste Frej helt enkelt sikta på vinsten mot motståndare av den här nivån, bottenkonkurrenter – och med tanke på hur sköra de är defensivt, är risken stor att straffas. Och det hårt.

Förra veckan blev det en 2-4-förlust för Frej borta mot Syrianska. Med den har åtta av de tio senaste matcherna innehållit minst tre baljor.

Gais kämpade på väl i årets tuffaste bortamatch senast, mot Brommapojkarna på Grimsta IP. Förlustsiffrorna skrevs till slut 2-3 och det behöver man inte skämmas över. Vad som dock oroar är att James Sinclair åkte på sin tredje ostskiva för året och därför är avstängd här medan Steven Old lämnat klubben på grund av familjeskäl i veckan. Två tokviktiga försvarspjäser out.

1,975 x insatsen för att det ska bli minst tre mål i matchen dukas ut av Bet365 och det är vi inte sena med att syna.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,975 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 25/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 29%
2: 32%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%