28 augusti 2017 Gais Degerfors

Speltips inför Gais – Degerfors 28/8: Favorit i stor fara

Spelvärde finns att tälja på Gamla Ullevi, där ett desperat och skadeskjutet Gais tar emot Degerfors i en av tre Superettanmatcher under måndagskvällen. Har vi en favorit i fara, eller stannar poängen i Göteborg?

Lagen kommer närmast från spel i Svenska Cupen och tack vare vinster är de klara för spel för gruppspel kommande försäsong, även om det inte var bekymmersfritt. Gais avgjorde sent mot Division 1-klubben Skövde AIK och för Degerfors krävdes straffar för att skilja dem åt från Piteå, i Division 2.

Prestationerna var det sisådär med, men viktigast av allt är att avancemanget löstes. Gruppspel i Svenska Cupen är den bästa möjliga försäsongen man kan få, med en handfull tävlingsmatcher redan innan seriestart.

Nåja, i Superettan är Gais extremt illa ute. De har inte kunnat motsvara den kravbild som finns och står endast en plats ovanför kvalplatserna neråt i seriesystemet, med två pinner ner till dem. Pinnarna tickar in alldeles för sällan och om det fortsätter likadant är risken betydande att man in i det sista får slåss för bibehållet kontrakt i den svenska andradivisionen.

Degerfors är i en mer bekväm situation, om än smått hopplös i den mening att man varken ska riskera att trilla ur serien eller ha chans på att flyttas upp. Litet minimål – att stanna på den övre tabellhalvan?

Stora avbräck för Gais

Delvis talar klassen för Degerfors. Formen gör utan tvekan det, precis liksom de truppbesked som lämnats inför matchen. Ger dem goda möjligheter att inte bara knipa poäng här på Gamla Ullevi, utan även vinna.

På de sex senaste seriematcherna har Gais endast kasserat in en trea, förlorat tre och således spelat två oavgjorda. Alldeles uppenbara problem, vilka syns till i såväl resultatraden som om man tittar närmare på insatserna.

Och här kommer göteborgarna till spel med flera brutala avbräck. August Wängberg, Niclas Andersén och Erik Jonasson Westermark är avstängda medan Luka Mijaljevic, Johan Svahn samt Calle Wede är skadade – och detta i en period när matcherna duggar tätt. Tär på truppen.

Gästerna har endast förlorat en av deras fem senaste matcher; visat upp en stabilitet och att de är svåra att handskas med. Ofta solitt försvarsspel.

Att Gais blivit för kraftiga favoriter, det kan vi väl slå fast? Degerfors spelas därför med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,88x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Degerfors +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 28/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 29%
2: 30%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%