Speltips inför GAIS – Gefle 23/5: Viktiga poäng på spel

Spelbloggare Publicerat: 22 May 2017

Krisen är total i Gefle och pressen enorm. Under tisdagen besöker de ett GAIS som kommer från en brutal torsk och då talar det mesta för öppna dörrar – och i sin tur mål. Proppen ur?

Från en av de främsta favoriterna till allsvenskt spel, direkt efter att ha fallit ner i Superettan – till att nu, åtta matcher in i kalaset, hittas på jumboplatsen. Krisen är här och som det verkar komma Gefle få fokusera på överlevnad, vilket är under all kritik.

Men det kanske är så pass enkelt att man inte är speciellt mycket bättre än såhär. Finns det kapacitet att vända på skutan och på allvar få fäste? Undertecknad är faktiskt osäker på det, fastän det finns en del meriterande namn i truppen.

Som värd på Gamla Ullevi står GAIS, som också har stora problem. Nio pinnar på åtta matcher är under förväntan och för runt en vecka sedan åkte man på spelårets absolut värsta käftsmäll hittills – en 1-7-förlust borta mot Varberg, trots att man faktiskt fick in matchens första balja.

Proppen ur

När Gefle varit i farten, då har det varit öppna dörrar – åt båda håll, men framförallt defensivt.

Framåt finns en spelare som Johan Oremo och han håller fortfarande fin kvalité för den här nivån; smällt in sex mål på sju matcher – och det är alltså för en tabelljumbo. Ser vi allt som allt har Gefle fyra raka matcher över 2,5 mål, alla förluster för övrigt, och 6/8 under hela säsongen.

Som GAIS uppträdde defensivt senast, finns det all anledning till oro här. Det tål att upprepas; sju insläppta mål! Här är man, liksom Gefle, pressade att vinna och troligtvis lär båda parter vilja kliva på framåt, vilket förstås öppnar upp målmöjligheterna.

För GAIS har hälten av matcherna passerat 2,5-målslinan. Ha dock i åtanke, den senaste prestationen. Det är ju trots allt den som lägger grunden inför den här matchen. Och nu väntar ett defensivt blödande och offensivt kapabelt Gefle…

Kort och enkelt; här ska målmöjligheterna vara större än spelbolagen föreslår med deras nedplitade odds. Spelvärde!

Över 2,5 mål spelas till 1,83x.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 23/5
TV:  tvfyrasport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: