5 augusti 2017 GAIS Falkenbergs FF speltips Superettan

Speltips inför Gais – Öster 24/7: Starkt spel i hängmatchen

Hängmatchen i Superettans omgång 15 ska avverkas under måndagskvällen. De medverkande parterna är Gais och Öster, i en match där vi håller det enkelt och plockar ut en vinnare.

Det är alldeles uppenbart att Gais varit missnöjda med den – snart – den första halvan av serien och lika säkert är det att mer ska kunna krävas av göteborgarna, vars material ska kunna åstadkomma mer på den här nivån, i Superettan.

På de 14 spelade matcherna har så lite som 18 pinnar hämtats in, vilket placerar dem på en anonym elfteplats. Däremot skulle de kliva upp på samma antal pinnar som sexan Värnamo liksom just Öster om den här matchen vanns. Å andra sidan – lagen på kvalplatserna jagar tre poäng häck i häl…

Det är med andra ord en löjligt tajt upplaga av Superettan, denna.

Ett av utropstecknen i serien har varit Öster, som studsade upp från Division 1 till det här spelåret. De må vara svajiga i prestationerna – kan leverera toppklass ena veckan och stå för ett bottennapp den andra – men det som skördats över det hela är över förväntan och ett jättekliv mot att etablera sig på elitnivå.

Effekt på tränarbytet?

Mycket talar dock för att Öster kommer ställas inför problem framöver – som en liten motreaktion på vad som åstadkommits under de 14 inledande matcherna. Det blir ofta så; att nykomlingar levererar i starten av serien, för att därefter tappa. Bottenstriden ska åtminstone undvikas.

Gästerna riskerar även att komma till spel utan de tunga pjäserna Mario Vasilj och David Johannesson, som båda varit sjuka i veckan. Den förstnämnda kommer med största säkerhet inte medverka. Mer osäkert runt Johannessons status.

Men vår tanke – om att Gais är en favorit att lita på här – grundar sig främst i att göteborgarna haft ett uppehåll att slicka såren och nu borde kunna leverera på en klart högre nivå. För visst ska de uppåt i tabellen?

Nu har dessutom en ny tränare i Bosko Orovic, senast i Qviding, hämtats in i Gais. Nytändning? Det är ju känt att tränarbyten tenderar att ge direkteffekt. Addera hemmafördelen – Gais är erkänt starka på Gamla Ullevi – på det och det kliar rejält i fingrarna…

Den raka ettan spelas till mycket fina 2,40 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Gais vinner, rak etta
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 24/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 30%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 52%