5 juni 2017 Gais Trelleborg

Speltips inför Gais – Trelleborg 5/6: Viss överskattning från oddssättarna

Ny vecka betyder nya möjligheter – och Superettanfotboll. På Gamla Ullevi får Gais, som har det lite småstökigt, besök av tabellfemman Trelleborg och då tycker vi att värdskapet överskattas en hel del.

Vissa trodde att de hade kapacitet att ta nästa kliv; bli en del av toppen i Superettan. Nu, tio matcher in i händelserna, är Gais endast en pinne ovanför kvalplatserna neråt i seriesystemet och en ersättare till Benjamin Westman eftersöks. Huvudnamnet? Pelle Olsson.

Det är alltjämt tätt mellan tabellskikten i serien och fastän det känns som att Trelleborg varit ljusår bättre än kvällens motståndare, skiljer det facto bara fyra poäng dem åt. Med det menat; mycket kan fortfarande hända. Tabellskikten behöver inte vara färdigformade. TFF har fyra pinnar upp till trean och kvalplatsplacerade Dalkurd. Hämtar in här?

Spelmässigt har dock skillnaden varit större än de fyra poängen antyder. Gais har uppenbara problem att handskas med. Förlusten senast, 1-2 borta mot Degerfors, var ett klart fall framåt och resultatet rentav orättvist.

Gästernas plusspelas

Ser detta som en öppen historia och köper inte att Gais ska ses som klara favoriter.

Nu kanske det finns en del som talar till deras fördel, Gais; hemmaplan, där de är starka, samt att retroaktiv utdelning kanske skulle kunna vänta efter insatsen senast. Förtjänta av mer där – får ut det här?

Nåja, om vi ändå bakar ihop alltihopa ska TFF ses med större chans. Utan tvekan, menar jag.

Gillar starkt vad Trelleborg visar upp! Förra veckan krossades Öster med 4-1 inför publiken på Vångavallen och över hela spelåret har endast två matcher förlorats – borta mot Helsingborg och Dalkurd. Två av de absolut tuffaste möjliga matcherna. Ingen skam att falla där.

I övrigt har TFF stått för flera kalasmatcher; 6-0-vinst över Örgryte och 4-0-dito över Värnamo. Finns en fantastisk högstanivå och de djupa dalarna har ännu uteblivit.

Vi spelar Trelleborg med +0,25 mål (asian handicap) till fina 1,83 x insatsen hos 888sport. Det betyder att vi försäkrar oss att få halv vinst på spelet vid oavgjort.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Trelleborg +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 5/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 34%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 49%