21 juli 2018 Östersund Trelleborg Speltips

Speltips inför Galatasaray – Östersund 20/7: Upp till bevis

Östersund chockade alla på Jämtkraft Arena. Nu väntar returen mot Galatasaray i Europa League-kvalet och den kliver de in i som favoriter till att avancera vidare – men tufft lär det bli. Lyckas de?

Över 90 minuter på Jämtkraft Arena var Östersund, utan minsta tvekan, den bättre parten än Galatasaray – och om resultatet var överraskande, var hur matchbilden utvecklades rentav chockerande.

I första halvlek var det ren klasskillnad – ändå stod det oavgjort, 0-0, i halvtid. Den andra halvleken var tajtare, men Östersund alltjämt vassare; fick via Saman Ghoddos in 1-0 i den 68:e minuten och i den andra stopptidsminuten stod inhoppande Jamie Hopcutt för en fantastisk räd innan han kallt placerade in 2-0-baljan och slutresultatet.

Nu är Östersund, från att ha varit så gott som uträknade, favoriter i det här dubbelmötet. Ganska klara sådana, till och med. Oddset på dem, att gå vidare? 1,60. Galatasarays dito är i 2,25 som bäst.

Räkna in att hemmafördelen är stor när klubbar som Galatasaray är ute och härjar i Europaspelen. De har en lyrisk hemmapublik i Istanbul, som är kända för att skapa hårt tryck på läktarna. Hur hanterar Östersundspelarna det?

– Det är bra livat även på Tele2 Arena när vi möter Hammarby. Galatasarayfansen får vråla bra för att stå över den stämningen, svarar ordförande Daniel Kindberg till Fotbollskanalen inför matchen.

Kryper ihop i positionerna

Med ett bortamål kan Östersund skapa en fasansfull uppförsbacke för Galatasaray, varpå vi tror att turkarna kommer trycka på framåt – men utan att riskera alldeles för mycket till en början.

Även om Östersund vet vad ett mål framåt skulle kunna ställa till med för motståndarna, kommer de förstås krypa ihop och tajta till positionerna; ställa upp den klassiska bussen, helt enkelt.

Risken finns att matchen öppnas upp närmare slutet beroende på resultat, men den kan lika väl hamna i dödläge – och vi är således inne på att det blir en match som kommer präglas av att Östersund kryper ihop i positionerna och försöker bevaka den 2-0-ledning de kommer till spel med.

BLGM – nej spelas till 1,91x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, torsdag 20/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 18%
2: 11%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 42%