Speltips inför Gefle – Åtvidaberg 25/6: En miss av den större modellen

Spelbloggare Publicerat: 23 June 2017

Trots vinsten senast, hur heta känns Gefle? När de tar emot Åtvidaberg på Gavlevallen under söndagseftermiddagen presenteras de som stora favoriter. Missvisande eller ej?

Ren och skär misär. Annat kan man inte påstå att Gefles 13 inledande matcher i Superettan, direkt efter att ha trillat ur Allsvenskan, varit. Som topptippade på förhand är klubben jumbo i serien, med ett facit om åtta pinnar på 13 matcher.

Frågan är om det är nu det ska vända? Laget tog en blytung trepoängare borta mot Trelleborg i början av veckan, 1-0, och det var årets blott andra inkasserade trea. Huruvida det var en enstaka tillfällighet eller ej, det återstår att se.

Inte heller klassiska Åtvidaberg har haft det speciellt enkelt i årets Superettan, men inte varit i närheten av lika katastrofala som Gefle. Trots att ÅFF är fjärde sist, alltså på en av de negativa kvalplatserna, har de bara två pinnar upp till den övre tabellhalvan. Löjligt tätt! När året ska summeras borde dock Åtvidaberg inte vara i närheten av bottenplatserna, utan sannolikt stabilt i mitten.

Litet minus för ÅFF är att Samuel Holm saknas efter sitt röda kort i 1-1-matchen mot Öster senast, men det ska knappt påverka förutsättningarna.

Galet satta odds

2,15-3,75-3,75. Det står alltså 1X2-marknaden i inför den här matchen – och det är så brutalt missvisande att vi bara måste utnyttja det. Går att skruva upp insatsnivån ett snäpp också, för den som känner för det.

Gefle må ha vunnit senast, men det bröt en förlustsvit på hela åtta raka matcher och hur förtjänt var egentligen den där segern? Inte alls. Ett rent rån och den enda orsaken till att ledningen kunde hållas i var motståndarnas enorma ineffektivitet.

Nu kommer ett närmast pånyttfött Åtvidaberg på besök till Gavlevallen. De har bara förlorat en av de sex senaste matcherna, vilket var borta mot urstarka Dalkurd, och tre av dessa vunnits.

Det faktum att matchen spelas på plast minskar också hemma-/bortafaktorns betydelse.

Att Gefle, som mer eller mindre inte bevisat någonting, är såhär stora favoriter är grovt missvisande. Skrällbud!

Åtvidaberg +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – plockas till 1,83 x insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Åtvidaberg +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 25/6
TV:  tvfyrasport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: