28 augusti 2017 Gais Degerfors

Speltips inför Degerfors – Gefle 10/6: Inget snack om saken

Allt – exakt allt – är misär i Gefle och klubben är fastkedjade i botten av Superettan. Kan de ta ett kliv närmare säker mark under lördagens bortamatch mot Degerfors? Vi tror oss ha svaret.

Ni kan säkerligen historien vid det här laget. Gefle trillade efter en lång sejour i Allsvenskan ur det svenska finrummet i fjol och inför årets säsong i Superettan presenterades de som en av de främsta uppflyttningsaspiranterna. Och när de spelat 11 matcher, då kan vi slå fast att något avancemang blir det inte på tal om.

Gefle hittas nämligen sist i serien med en så snål skörd som fem pinnar. Allt annat än vad man hade tänkt sig och som förväntades.

Degerfors hittar vi precis i mitten av Superettantabellen, alltså som åtta. Möjligheten att nå topp tre finns fortfarande, men konkurrensen är stenhård och det mesta talar för att DIF är i mitten för att stanna. Det är den nivån de håller för, är känslan.

De rödvita saknar Sebastian Ohlsson efter att han åkt på sitt tredje gula kort denna säsong i 0-1-förlusten mot Brommapojkarna senast. Även Gefle har en man avstängd, Jonas Lantto, efter att ha fått syna det röda kortet när man fick besök av Örgryte, 0-1.

Given etta

Vad Gefle sysslar med, det är oklart. Trots tränarbyte till Poya Asbaghi inför matchen mot Örgryte, blev det en 0-1-förlust på Gavlevallen och laget antecknades för ytterligare en urusel prestation och torsk – av de senare nämnda; den sjunde i ordningen, mer bestämt.

Finns det överhuvudtaget någonting som tyder att det ska vända nu, förutom en eventuell fördröjd tränareffekt? Undertecknad kan inte nämna en enda grej.

Här ställs tabelljumbon mot ett fullt kapabelt, övre halvan-material, i min bok, i Degerfors och de har haft lite oflyt på sistone; inte skrapat ihop vad man förtjänat. Laget stod upp för en solid prestation borta mot serieledande Brommapojkarna förra veckan och det blev en knapp 0-1-förlust. Det behöver man inte skämmas för.

En annan faktor som stärker Degerfors aktier inför matchen är inte bara den spelas på hemmaplan, utan på naturgräs – ett underlag som Gefle varken hemmaspelar eller trivs speciellt bra på.

Tycker absolut att den raka ettan är motiverad till de 1,91x som Bethard dukar ut.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Degerfors vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 10/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 26%
2: 22%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%