Speltips inför Gefle – Helsingborg 2/10: Ska gälla som favoriter

Spelbloggare Publicerat: 2 October 2017

Fifty-fifty, menar spelbolagen. En hyfsat stark hemmafavorit, menar vi. Nedan tar ni del av våra tankar, oddsen och ett speltips inför måndagens Superettanmatch mellan Gefle och Helsingborg.

Ljuset syns i tunneln. Gefles lyft i Superettan är uppseendeväckande; hur man växlat upp efter sommaruppehållet och de senaste veckorna särskilt – klivit upp från hopplös tabelljumbo till att nu vara på kvalplats och endast ha tre pinnar, med en match mindre spelad än konkurrenterna runtom, till säker mark.

Det är faktiskt så pass att Gefle kliver förbi både Norrby och GAIS vid händelse av en vinst i den här matchen. Blodsmak…

Helsingborg har mer eller mindre varit kritiserade hela spelåret. Kontentan; att man i matcherna varit sämre än resultaten antyder och att den position de har i toppstriden på så sätt inte varit befogad. Nu har de radat upp sex förlustfria matcher efter varandra, men fyra av dessa har slutat oavgjorda och klubben har därmed fyra pinnar upp till Trelleborg på tredje- och kvalplatsen.

Extra intressant är det att just TFF spelat parallellt med den här matchen, hemma mot Varberg. Löjligt spännande och viktiga poäng för spel och Helsingborg är spelar lite med kniven mot strupen.

Fördel Gefle

Oddssättarna menar alltså att det här ska vara fifty-fifty – vi att Gefle ska inneha favoritskapet. Det må vara botten mot toppen, men skillnaden ska egentligen vara mindre än så.

Nu är Gefle i deras bästa period det här spelåret; vunnit fyra av de fem senaste matcherna och det enda tappet kom mot ett superstarkt Dalkurd. Laget uppträder inte alls som att de vore i botten, utan spelar extremt bra fotboll; frejdigt och effektivt. Stabilt och med udd.

Gefles startpjäser, Diego Montiel och Piotr Johansson, är avstängda efter att ha fyllt upp deras varningskvoter och det är förstås stora avbräck – men ska inte ändra på det faktum att hemmalaget ska gälla som favoriter.

Det råder ingen tvekan om saken att Helsingborg är ett tufft motstånd, men undertecknad – något jag nämnt förut också – tycker ofta de överskattas och det är lätt att luras av statistiken på sistone. Flera kryssmatcher, där de varit illa ute.

Hemmaplansfördelen och att matchen spelas på plast är två faktorer som starkt talar för Gefle.

Spelet? Gefle, med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort, till 1,96x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel x 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Gefle draw no bet
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 x 100 kr gratisspel)
Spelstopp: 19:00, måndag 2/10
TV:  tvfyrasport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: