24 maj 2018 Gefle AFC Eskilstuna speltips Superettan

Speltips inför Gefle – Värnamo 7/4: Årets första spel från Superettan

Säsongens första spel från Superettan 2017 bjuder vi på när det vankas match mellan Gefle och Värnamo på Gavlevallen i den andra omgången.

Gefle, som trillade ur Allsvenskan med buller och brak förra året, är en av de stora favoriterna till att studsa upp i finrummet – på nytt. Men konkurrensen är stenhård, det vet vi om; Dalkurd, Helsingborg och Brommapojkarna är tre andra skållheta kandidater om platserna i topp.

Premiären öppnades på ett uselt vis för Gefle, som i den första halvleken borta mot Frej släppte till en handfull chanser, utan att skapa mer eller mindre någonting. 0-0 stod ändå på resultattavlan till halvtidspausen – innan allt exploderade i andra halvlek, vilken var klart bättre utförd. 2-2 skrevs slutresultatet och målskyttarna var René Makondele samt Johan Oremo.

Gästande Värnamo var premiäromgångens stora utropstecken efter deras brutala 4-0-kross av ett Åtvidaberg som absolut inte ska ses som något bottenlag i årets Superettan. Det var full rulle från minut ett, en helgjuten prestation, och Petar Petrovic samt Pär Cederqvist stod för två mål vardera. Är Värnamo en uppstickare, möjligen?

Mål – åt båda håll

Valet av spel känns hyfsat enkelt här.

De som ska sätta ton i matchen är förstås Gefle, betraktade som den bättre parten och med hemmaplansfördelen. Räknar med att de vill komma ut bättre än senast och därför trycker upp positionerna, som det lär se ut på hemmaplan i årets seriespel.

Men det kan också innebära problem. Gefle släppte till en handfull målchanser mot Frej och att bara två baljor släpptes in ska de vara glada över, sett över 90 minuter.

Nu får Gefle besök av ett Värnamo som verkligen slog på den stora trumman i premiären och där visades vara en frisk fläkt. Det bjöds på ett fantastiskt vasst anfallsspel – och båda anfallspjäserna hittade nätet, dessutom vid dubbla tillfällen.

Däremot ska det nämnas att Värnamo ändå släppte till en del målchanser och ÅFF i alla fall borde ha prytt målprotokollet.

Med Gavlevallens konstgräs finns alla förutsättningar för en målrik batalj… 2-1/2-2/1-1?

BLGM – ja spelas till 1,91x hos Bethard. Spelvärde 10-15 punkter neråt?

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja (BLGM – ja)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 7/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 48%
X: 28%
2: 27%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 55%