Speltips inför Genoa – Atalanta 12/12: Skrällvärde uppdukat

Spelbloggare Publicerat: 12 December 2017

Tisdagen bjuder på två matcher från italienska Serie A och den första – mellan Genoa och Atalanta – spelas redan 19:00. Från den har vi identifierat ett mycket fint spel, som ni också får ta del av.

Det är med klart bättrad form som Genoa och Atalanta kommer till spel. Inte minst är det slående för de förstnämndas del, som nu lämnat bottenträsket och har hoppet till att slippa hamna därnere på nytt.

Men slappna av kan de inte, Genoa. Glappet till bottentrion är trots allt bara på tre ynka pinnar. Att de nu plockat sju av de senaste nio möjliga poängen sätter därför det hela i relation till hur situationen var för bara några veckor sedan. Under den här perioden har även åttondelsfinalen i Coppa Italia nåtts.

Atalanta har också bättrat på deras situation nämnvärt den den sista tiden. Europa League-gruppspelet blev de etta i efter att ha städat av franska Lyon förra veckan och lite bättre har det även sett ut i Serie A. Den lilla minidippen de hamnade i – som borta? Ändå är klubben inte bättre placerade än elva i tabellen, i ett löjligt tajt mittenskikt av tabellen.

Positivt för oss som vill se en välspelad fotbollsmatch är att det ser ut som att båda parter kommer till spel helt utan avbräck. Enda lilla, lilla tveksamma kortet är på Genoas Diego Laxalt.

Facit: noll vinster på sju bortamatcher

Göra klart redan nu kan vi att Atalanta är den bättre parten. Det är omöjligt att bortse från. Kapaciteten att resa uppåt, närmare Europaplatserna, finns medan Genoa fortsatt ska ses med risk att trilla ur serien.

Men här och nu – ska inte Genoa ses med bra chans?

Spelschemat har förvisso inte varit det tuffaste på sistone, men bland allt hittas exempelvis ett 1-1-kryss mot urstarka Roma. Och fyra matcher utan förlust, 3-1-0, har såklart stärkt upp moralen. Vältajmad formtopp.

Särskilt är det försvarsspelet som bättrats till i Genoa; bara ett insläppt mål på dessa matcher…

Atalanta har visat klassen ute i Europa, men inte sett alltför säkra ut i Serie A. Enda vinsten på de fem senaste matcherna kom mot, för ärlighetens skull; katastrofala, Benevento med 1-0. På resande fot har inte en enda av de sju seriematcherna slutat upp i seger. Det är anmärkningsvärt.

1,87x för Genoa +0,25 mål (asian handicap), vilket betyder halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen, är för bra betalt för att inte testa. Oddset tackar vi Bethard för!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Genoa +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, tisdag 12/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: