28 januari 2019 Empoli Genoa Speltips

Speltips inför Genoa – Bologna 30/9: Helt öppet möte

En helt öppen match väntar när ett desperat Genoa välkomnar Bologna, i desto större harmoni, till Stadio Luigi Ferraris under kvällen. Vi menar att det här ska vara nära på fifty-fifty, oddssättarna tänker annorlunda – och det öppnar en lucka för värde.

Sex matcher och två pinnar. Det är den bittra verkligheten för Genoa inför vad som nästan skulle kunna tituleras som en ödesmatch. Vinsterna måste radas upp och det inom kort, om man inte ska hamna extremt illa till.

De må ha hunnit avverka en del tuffa matcher, men att fortfarande stå utan en enda inkasserad trea är förstår underkänt på alla sätt och vis. Enda som varit sämre är Hellas Verona, sämre målskillnad, och Benevento, som ännu inte hämtat hem en enda pinne.

Även Bologna är tippade att hamna en bit nere på den undre tabellhalvan i Serie A, men har faktiskt inlett serien på ett hyfsat lovande vis; två vinster, två oavgjorda och två förluster. De senare nämnda har därtill kommit mot Fiorentina och Inter, som är bland de tuffare motstånden. Nu senast vann man med 1-0 borta över Sassuolo, vilket följde upp 1-1 när Inter kom på besök.

Genoa är båda drabbade av stora avbräck inför matchen. De har Adel Taarabt och Stephane Omeonga avstängda efter röda kort senast.

Värdet på Bologna

Undertecknad värderar det här som nästan fifty-fifty. Möjligen att Genoa ska vara ytterst knappa favoriter på hemmaplan, men den fördelen planas ut rätt väl av formskillnaden och dessutom ser jag Bologna som den snäppet bättre parten.

Det är trots allt ett Genoa som ännu inte vunnit i årets Serie A, och de har haft bekymmer att både föra matcherna som att backa hemåt. Inte mycket alls som står rätt till och de ser ut som en av de mest klara nedflyttningskandidaterna, även om vi är medvetna om att det kan vända fort.

Bologna radar upp fina resultat och känns mycket stabila just nu. De kan kliva in i det här matchen med bra känsla och klart mindre press än motståndarna, vilket är en fördel. Starkt att vinna över Sassuolo, på bortaplan, senast. Ännu mer imponerande var hemmakrysset mot ett urstarkt Inter.

Intressant statistik inför matchen är att Genoa endast vunnit ett av de sju senaste inbördes mötena och Bologna tre av dem. Mental fördel på det planet?

Som om det inte fanns nog med underlag att spela på Bologna – addera Genoas avstängningar.

1,84 x såsen för Bologna +0,25 mål (asian handicap) köper vi utan att blinka. Då får vi halv vinst på spelet om matchen slutar oavgjord.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Bologna +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 30/9
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 30%
2: 30%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 58%