Speltips inför Genoa – Crotone 30/11: Det luktar – målpartaj

Spelbloggare Publicerat: 29 November 2017

Coppa Italia är varken prioritet ett för Genoa eller Crotone och därför är å ena sidan en oviss match som väntar dem emellan i den fjärde rundan, men å andra sidan kan detta utnyttjas väl.

Båda starkt inblandade i bottenstriden av Serie A, kommer det tas lätt på den här uppgiften från båda Genoa och Crotones sida. Att säkra kontraktet är allt som det handlar om – och då finns det inte utrymme att lufta särskilt starka startelvor, med risken att ha trötta ben när det vankas seriematcher senare.

Det underlättar dock att såväl Genoa som Crotone har försvinnande små skadebekymmer, varpå de har utrymme att städa om i startelvan – och ändå vidarehålla en viss standard.

Det har inte heller varit på övertygande vis som klubbarna nått hit, till den fjärde cuprundan. Crotone kunde, med nöd och näppe, städa undan Piacenza, huserandes i tredjedivisionen, med 2-1 medan Genoa krävde övertid för att ta ner Cesena, som återfinns i Serie B:s bottenskikt – båda matcher spelades på hemmaplan.

Det är enkelt att förstå varför det satsas så lite på cupen, när man ser hur respektive klubb ligger till i Serie A. Genoa är på platsen precis ovanför det helröda tabellområdet, enbart med bättre målskillnad än SPAL, medan Crotone är blott två pinnar ovanför dem. Tajt och spännande i bottenstriden, med andra ord…

Dubbla degen

Det här är en match som kommer tas relativt lätt på. Skulle knappast ses som hela världen, att trilla ur cupen i det här stadiet.

Vi förutspår att detta bäddar för en öppen matchbild, mellan två parter som kan tänkas kliva på lite hårdare än annars. Gällande den defensiva faktorn har det inte sett bra ut alls för Genoa i cupspelet de senaste åren; de har släppt in mål på löpande band mot klart sämre motståndare. BLGM-spelet har suttit i fem raka matcher.

För Crotone är statistiken tre raka där spelet prickat in i cupspel.

Den som vill kan förstås avvakta startelvor och hoppas att oddset inte monteras ner, men dubbla degen för att vi får se mål åt båda håll känns som ett vettigt val av spelobjekt inför matchen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, torsdag 30/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: