Speltips inför Genoa – Sampdoria 4/11: Derby della Lanterna

Spelbloggare Publicerat: 2 November 2017

Oddset må ha chockdroppat, men ska det inte finnas värde kvar i spelen till Sampdorias favör i derbyt mot Genoa – Derby della Lanterna?

En av den italienska klubbfotbollens största matcher väntar i Derby della Lanterna. Ärkerivalerna Genoa och Sampdoria ska slåss om hedern, prestigen och tre färska pinnar. En match som helt enkelt inte får missas, TV-sänd vid 20:45 på Viasat Sport. Den kan också streamas hos Unibet (Här – 1 000 kr bonus!), helt utan kostnad.

Sportsligt är det kniven mot strupen för Genoa, när de hittas i det helröda tabellområdet som tredjejumbos. Det var nära att bli ett respass ur Serie A redan förra året och vad allt pekar på blir det botten- och överlevnadsstrid på nytt. En av de värsta prestationerna var förra veckan, 0-1-förlusten mot SPAL.

Sampdoria har efter en tid av upprepande bra resultat fått lite känn på toppen i serien och är inför matchen, med matchen mindre spelad än de flesta konkurrenter runtom, sexa och därmed på en Europaplats. Det stora succéreceptet? Hemmaspelet. Fantastiskt bra – en stark vinnarkultur har växt fram.

Givna favoriter

När oddsen släpptes presenterades Genoa som favoriter? Varför – det kan jag absolut inte svara på. En miss av den brutalaste varianten. Nu är situationen omvänd, om än fortfarande med stort spelvärde på Sampdoria.

Låt er inte luras av att Genoa står som värd. Matchen spelas på Stadio Luigi Ferraris, en arena som klubbarna delar. Hemma-/bortafaktorn därmed bortblåst. Snarare fördel Sampdoria, i och med hur starka de varit på arenan; vunnit fem av fem matcher, däribland mot Milan och Atalanta.

Formen är suverän för Sampdoria, som också har det bättre materialet. Sist krossades Chievo med siffrorna 4-1. Laget är dessutom helt avbräcksfritt och den bästa möjliga startelvan kan presenteras.

Genoa är alltså tredjejumbo och redan nu, också med en match mer spelad, hela 14 pinnar bakom Sampdoria, vilket visar på det rådande styrkeförhållandet rivalerna emellan. Senast åkte Genoa på en käftsmäll i form av en 0-1-förlust borta mot nykomlingen och bottenkonkurrenten SPAL. Allt annat än en bra prestation.

Isaac Cofie, Nicolás Spolli och eventuellt Miguel Veloso missar matchen för Genoa.

Spelar Sampdoria +0 mål (asian handicap) till 1,88x hos Bethard. Insatsen tillbaka vid oavgjort i matchen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sampdoria +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 4/11
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: