17 juni 2017 Getafe Huesca

Speltips inför Getafe – Huesca 17/6: De avancerar vidare

Den första playoff-finalplatsen från andra- till förstadivisionen i Spanien ska delas ut under lördagskvällen. Hamnar den hos Getafe eller Huesca? Vi tror oss ha svaret.

Det verkade närmast avgjort när Jorge Molina skyfflade in sin andra balja i den 74:e minuten, vilken betydde en 2-0-ledning för Getafe, i det inledande mötet, men Huesca samlade krafterna på ett moralstärkande vis och hämtade in till 2-2 i den inledande matchen i detta dubbelmöte.

Kvitteringsbaljan kom så sent som i den fjärde stopptidsminuten, så det var verkligen kniven mot strupen för Huesca under slutminuterna. En förlust och det här hade blivit oerhört tufft…

Resultatet betyder ändå att favoritskapet är hos Getafe, som har hemmaplansfördelen med ett kryss i bagaget. Risken för deras del är dock att Huesca istället har den psykiska fördelen efter den brutala återhämtningen senast.

Segraren i den här matchen kommer avslutningsvis ställas mot antingen Cádiz eller Tenerife, där det är knapp fördel för Cádiz efter en 1-0-vinst i hemmamötet, i playoff-finalen och där få slåss om Primera División-platsen.

Endast 1/21 förlorade på hemmaplan

Och vilket lag blir det då som avancerar vidare till den stora finalen? Vi tror oss, som nämnt, ha svaret – Getafe.

Varför detta – är främst hemmaplansfördelen. Laget har verkligen briljerat på Coliseum Alfonso Pérez under spelåret, där de förlorade blott en av 21 matcher. För att vara exakta; 13-7-1 i resultatraden samt en målskillnad om 34-13. Detta medan Huescas bortafacit varit lite sisådär.

Addera på det att Getafe stod för en ytterst solid prestation i det omvända mötet, om vi bortser från den avslutande kvarten.

Ser dessutom dem, Getafe, som den snäppet bättre parten och de är även min favorit till att plocka den åtråvärda uppflyttningsplatsen oavsett eventuell motståndare i finalen. Förväxla inte med att de ska vara storfavoriter.

Det är i lägsta laget, men visst värde är ändå identifierat i den raka ettan – -0,5 mål (asian handicap), mer bestämt – som just nu betalar 1,86 x insatsen hos 888sport. Vid dropp på fler än sex punkter skulle jag rekommendera att titta på andra alternativ.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Getafe -0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, lördag 17/6
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 29%
2: 21%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 58%