Speltips inför Girona – Real Madrid 29/10: Botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 29 October 2017

Maskineriet rullar på allt bättre för Real Madrid, som det ändå finns mer att hämta ur. Mot Girona, i Katalonien, varpå det varit snack om säkerhetssituationen, hoppas de kunna leverera en färsk trea och med den sätta press på Barcelona i toppen.

Man kan vrida och vända på det lite hur som helst. Å ena sidan; 6-1-0 i formraden, där krysset kom i Champions League-hemmamatchen mot Tottenham. Men å andra sidan; ett spel som inte nått upp i den nivå som önskas, flera tajta matcher mot klart sämre motstånd och inför omgången fem poäng upp till Barcelona i toppen.

Såvida det där, så sällan som Barcelona tappar, avståndet är intakt kan alla matcher mer eller mindre tituleras som – måstematcher. Här är det enbart tre pinnar som räknas.

Girona har sprattlat till vid ett par tillfällen och ser faktiskt inte oävna ut. De återfinns på säker mark, med ett snitt om pinnen per match, och kan de vidarehålla en liknande standard ser utsikterna positiva ut för nytt kontrakt. I början av veckan plockades en oväntad 2-1-skalp borta över Deportivo La Coruna, för att senare i den trilla ur cupen mot Levante.

Samma cupspel är för övrigt Real Madrid vidare i. Ett helt b-betonat lag värjde undan Fuenlabrada, huserandes i tredjedivisionen, om än med vissa problem. 2-0 på bortaplan.

Gareth Bale, Daniel Carvajal och Mateo Kovacic är ännu inte redo för spel i Real Madrid, alla skadade. Keylor Navas – ett osäkert kort. Gironas enda huvudbry är huvuvida Pedro Alcalá kommer kunna spela eller ej.

“Här blir det att åka av…”

De flesta av matcher i det spanska finrummet har Girona åtminstone varit med på noterna i, möjligen inte 0-3-förlusten hemma mot Barcelona. Nu får vi dock känslan att de ställs mot Real Madrid helt feltajmat – och således får bekänna färg.

Resultaten har Real Madrid bättrat på och prestationen mot Eibar, 3-0-vinst, lovar mer. Var det den stora brytpunkten för huvudstadsklubben? Det är lite vartåt vi lutar; att det nu kan rulla på i snabbare takt, friktionsfritt på ett annat sätt – och då är det inte skoj att ställas mot världens, i min bok, på pappret, starkaste fotbollslag.

Svårt att se Real säcka ihop nu, när de är Barcelona en bit på efterkälken.

Girona har hållit ihop det på ett okej sätt under serieupptakten, men det har blivit alltmer uppenbart att de är av bottenmaterial och säkerligen kommer få strida hårt för det där kontraktet.

Här blir det att åka av…

Real Madrid spelas med -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med exakt två mål – till 1,94x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Real Madrid -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 16:15, söndag 29/10
TV:  viasatultrahd logo viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: