24 september 2018 Deportivo La Coruna Granada speltips Segunda

Speltips inför Granada – Barcelona 2/4: Hörnpolletter – in!

Nästjumbon mot tabelltvåan i Primera División – Granada tar emot Barcelona på Estadio Nuevo Los Cármenes. Spelbloggare har analyserat marknaderna och landar i en slutsats på hörnfronten.

Situationen är oerhört pressad för både Granada och Barcelona, varpå tre riktigt tunga poäng ligger i potten.

Granada är alltså nästjumbo i serien och har med bara tio matcher kvar hela sju poäng upp till Leganés på säker mark – ett betydande glapp i en bottenstrid. Ska extremt mycket till för att kontraktet ska kunna räddas, men större skrällar har ju ändå slagit in.

Även Barcelona kommer få ställa in fokus på att jaga under avslutningen – och det kan de bara klandra sig själva för. Många helt onödiga poängtapp, i matcher som bara ska vinnas. Med matchen mer spelad än ettan och ärkerivalen Real Madrid, har de två pinnar som skiljer upp till dem. Måste mer eller mindre bli uteslutande segrar framöver.

Katalanerna är drabbade av ett stort avbräck – på Leo Messi. Argentinaren, som blev matchhjälte i 4-2-vinsten över Valencia före uppehållet, har nämligen fyllt upp sin varningskvot och får därmed stå över här.

Tajt hörnmatch?

Det är fokus på hörnorna och det handlar om huruvida Granada kan lösa deras plushandikapp eller ej. Och ja, det tror vi.

Barcelona kommer förstås ha det mesta av bollinnehavet, men Granada vet om vikten av de fasta situationerna och framförallt kanske hörnorna när man ställs mot en motståndare som Barcelona. Finns mycket att vinna där; brister att utnyttja.

På resande fot brukar Barcelona inte heller krossa sina motståndare i den så kallade ”hörnmatchen”. Snittet är på 4,9 stycken framåt och 4,3 bakåt. Om de dessutom, vilket man kan förmoda, tar ledningen hyfsat tidigt blir det mindre desperat anfallsspel – något som i sin tur bäddar för färre hörnor.

Granada snittar 5,0-5,7 hörnor på hemmaplan.

Handikappet är på 2,5 och när vi får strax under dubbelt betalt för plusspelet på Granada, väljer vi att klippa till.

Granada +2,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om de ”förlorar” hörnmatchen med max två hörnor eller får bättre statistik än så – synas med glädje till 1,95 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Granada +2,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 2/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 7%
X: 13%
2: 83%
Över 3,5 mål: 53%
Under 3,5 mål: 49%