13 oktober 2017 Espanyol Levante

Speltips inför Granada – Espanyol 19/5: Iskall avslutningsmatch

Fredagen bjuder på en närmast helt ointressant match i den sista omgången av Primera División – mellan Granada och Espanyol – men spelvärde, det har vi i alla fall hittat.

Vi tar oss till Nuevo Estadio de Los Cármenes, där tabelljumbon och sedan länge helt avhängda Granada väntar för ett mittenplacerat Espanyol. För ärlighetens skull; en närmast helt ointressant batalj.

För Granada har det stått klart sedan veckor tillbaka; att det blir degradering. Laget har inte varit i närheten av tillräckligt bra och står alltså på jumboplatsen i serien efter att ha förlorat mot Osasuna, nu nästjumbo, förra veckan. Det finns inte mycket att glädjas över just nu, förutom att det snart är slut.

Granada har, förutom flera viktiga pjäser skadade respektive tveksamma, ytterbacken Dimitri Foulquier avstängd efter att med sin synade ostskiva senast fyllt varningskvoten på nytt. Stärker knappast deras redan svaga aktier såhär på förhand.

Espanyol är desto mer välmående och ska nu sätta punkt för en fin, om än rent tabellmässigt väntad, säsong. De hittas precis i mitten av tabellen, tiondeplatsen, och kan vid händelse av en vinst studsa upp två platser på sin höjd. Neråt kan ingenting hända. Övre halvan, det är ett bra resultat för klubben!

Pablo Piatti är tillbaka för Espanyols del och väntas ta plats på vänsterkanten. Positivt besked! Annars ser det på ett ungefär likadant ut som tidigare på truppfronten.

Bra betalt

Att vi erbjuds hela 1,85 gånger pengarna för den raka tvåan, det är mer eller mindre en gåva från spelbolagen. Här ska väl oddset ner åtminstone 15-20 punkter?

Det kan bli viss rotation åt båda håll och oavsett hur friskt, så har Espanyol ett så pass mycket material att de ska ses som klara favoriter. Dessutom borde det vara klart enklare för dem att hitta tändvätskan, då det ändå finns två platser uppåt att spela för samt att man haft en mycket fin säsong.

Gällande Granada råder det total misär. Förlusten mot den dåvarande jumbon Osasuna senast var den sjunde raka i ordningen och sedan en första mars har endast en pinne kammats in och sedan dess har 12 matcher spelats.

När dessutom truppsituationen vållar huvudbry för Granada, så finns inte mycket som talar för att de ska räcka till här.

Spelmässigt ser det helt okej ut för Espanyol. Möjligtvis lite bitter eftersmak i och med 0-1-förlusten hemma mot Valencia förra veckan, men någon katastrof är det inte och en stor revanschlusta borde finnas hos spelarna.

Den raka tvåan klipper vi alltså till 1,85x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Espanyol vinner, rak tvåa
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 19/5
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 22%
X: 25%
2: 54%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%