Speltips inför Grekland – Estland 31/8: Betydande skillnad

Spelbloggare Publicerat: 31 August 2017

Grekland har överraskat positivt i VM-kvalet och hoppas kunna hämta hem tre nya, färska pinnar när ett mindre namnstarkt Estland besöker Karaiskakis Stadium. Huruvida de lyckas eller ej, tror vi ha oss veta svaret på.

Michael Skibbe har lyckats få ihop Grekland på nytt, sedan det urusla – räcker ens det ordet? – EM-kvalet. Nu är det nästan så att de påminner om storhetstiden, även om de inte kommer nå tillbaka dit, med ett urstarkt försvarsspel över hela banan, inte minst centralt och har resultaten varit mycket fina.

Det är till och med så att Grekland ännu inte förlorat i kvalspelet, trots två matcher mot Bosnien och att Belgien besökts. Alla dessa har slutat oavgjorda, övriga vunnits. Med det facit står man på andraplatsen, strax före just Bosnien, som var tippade med klart större chans än Grekland på förhand.

Var kan man placera Estland, ur ren kvalitetssynpunkt? Mycket att hurra för är det inte, men visst finns det en handfull sämre fotbollsnationer i Europa. Gibraltar, som spelar i samma grupp, är ett exempel.

Nåja, hittills har Estland spelat in fyra pinnar, vilket placerar dem som nästjumbo i grupp H. För deras del är varenda plockad pinne en vinst i det stora hela. Gällande motivationen borde därför den här matchen inte vara annorlunda från vilken annan som helst.

Grekland löser en bekväm trea

Man ska inte överhajpa Grekland efter deras blotta sex spelade matcher i kvalet, men anledning till att se mer ljust på framtiden finns. De ser alltmer samspelta ut och är oerhört svåra att få hål på, vilket de tre insläppta målen är ett facit på.

Här kommer ett mindre imponerande Estland på besök. De räcker sällan till när nivån skruvas upp och har fallit ihop totalt vid ett par tillfällen. Bortamatcherna mot Belgien respektive Bosnien, som förlorades med 1-8 och 0-5, visar på det. Omvända matchen mot just Grekland förlorades med 0-2.

Ett tokmotiverat, erkänt hemmastarkt och formstarkt Grekland bör vinna det här – också stabilt?

Vi spelar Grekland med -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de vinner med uddamålet – spelas till 2,06x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Grekland -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 31/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: