Speltips inför Grekland – Kroatien 12/11: Hopplöst läge inför returen

Spelbloggare Publicerat: 12 November 2017

4-1. Det vann Kroatien med över Grekland när nationerna slåss om en världsmästerskapsplats i hemmamötet. Nu väntar returen runt hörnet och speltipset inför den är lika starkt som självklart.

Är det överhuvudtaget någon, om ens de själva, som tror att det är möjligt – att Grekland ska kunna vända på detta? Sannolikt inte.

Kroatien bjöd Grekland på en lektion i fotboll i den första matchen och har mer eller mindre redan säkrat den där VM-platsen som de borde ha säkrat i gruppspelet. Efter en sämre avslutning, passerades de av Island och var faktiskt in i det sista hyfsat nära att till och med missa andraplatsen, men den löstes alltså efter en 2-0-skalp borta över Ukraina.

Hoppet är det sista som lämnar en, och det är lite med den filosofin som Grekland får ta sig an den här bataljen. Gruppspelet överträffade de förväntningarna i när de kom före Bosnien i gruppen, men skillnaden mellan det och att hämta in tre mål på Kroatien under loppet av 90 minuter är två vitt skilda saker.

Positivt för Greklands del är att mittbacksklippan Kostas Manolas är tillbaka i truppen och kommer vara dito i startelvan. Han missade ju det inledande mötet som avstängd.

Grekland ska jaga – förgäves?

Kroatien vann alltså med siffrorna 4-1, trots att det roterades en del i startelvan och att världsstjärnan Mario Mandzukic lämnades på bänken. Får spela här? Helt säkert är det inte – Milans Nikola Kalinic stod för ett bra jobb på topp och antecknades för matchens sista mål.

Hur det än blir, ska Kroatien vara klart bättre än Grekland, som här inte kan backa hemåt och ställa upp försvarsmuren – de måste ju jaga ur tremålsuppförsbacke. Hur passande är det deras spelarmaterial? Inte alls, kan slås fast.

Det är klart att Grekland är proffessionella och kommer försöka, men när – om – väl 0-1-baljan kommer, då blir det svårt att hämta krafterna.

Den raka tvåan är mer än spelbar till oddset 2,20 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner, rak tvåa
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, söndag 12/11
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: