25 juli 2019 AZ Alkmaar Häcken Speltips

Speltips inför Häcken – Djurgården 9/4: Spelvärde på målmarknaden

Med helt olika besked i premiärerna kommer Häcken och Djurgården till spel på Bravida Arena under söndagen – och när vi kokar ihop det hela landar vi i en slutsats på målmarknaden till strax under dubbelt betalt.

Häcken har målats upp som en av de klaraste aspiranterna till Lennart Johanssons pokal och den bilden har utan tvekan stärkts efter premiären på Friends Arena, mot den väntade toppkonkurrenten AIK. 0-0 skrevs resultatet och prestationen lovar mycket inför framtiden. Lite bittert var det dock eftersom man, enligt egen utsago, blev bestulna på en straffspark kort från slutet.

Här presenteras Häcken som rättfärdiga favoriter och oddsen på spelen till deras favör har sjunkit en hel del i veckan. När speltipset skrivs, natten mot lördagen, står ettan som bäst i 1,85x. Värde kvar? Nja…

Den hajp som fanns i Djurgården inför spelåret med värvningarna av framförallt Kim Källström och Jonas Olsson, fick rejäl stryk i premiären. Luften ur! En acceptabel första halvlek följdes upp av en klart sämre andra dito. Efter att Sirius kontrade in 0-1 låg ångesten som ett täcke över Tele2 Arena och spelarna uppträdde extremt lojt i vad som skulle vara en jakt tillbaka. Förlustsiffrorna, 0-2.

Nasiru Mohammed blev utvisad i premiären för Häcken och kommer därför få stå åt sidan här, men är det någonstans det finns bredd och spets är det just på de offensiva positionerna.

Tillknäppt matchbild att vänta

Den offensiv Häcken besitter är fantastisk. Med ett motstånd Djurgården som uppträdde oerhört svajigt i premiären och känns stukat – betyder det att en målfest väntar? Mycket tveksamt.

Istället är det målunderspelen som lockar undertecknad.

Gästerna kommer komma till Bravida Arena med en extremt defensiv approach, det är känslan. Och ser vi till matchen mot Sirius var försvarsspelet faktiskt inte fy skam, medan det inte alls klickade i den sista tredjedelen framåt. Kommer ta tid att få pusselbitarna på plats för Özcan Melkemichel.

Häcken har Nasiru Mohammed out här och det borde betyda en startplats för Paulinho – något kanske normalt skulle ses som ett offensivt plus, men han ska ha en del kvar till toppformen och innan fysiken är helt uppbyggd på nytt efter sina skadebekymmer. Problem med touchen också, kanske?

Sen ska vi påminnas om att Häcken verkligen stod för ett solitt försvarsarbete mot AIK i premiären.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt tre mål – synas till de 1,94x som dukas upp av 888sport utan att blinka.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1.94 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 9/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 26%
2: 24%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 46%