9 april 2018 Brommapojkarna BK Häcken speltips Allsvenskan

Speltips inför Häcken – Hammarby 3/7: Räkna inte bort stockholmarna

En svårbedömd match väntar mellan Häcken och Hammarby när den nya veckan tar vid och vår bedömning är att oddssättarna och marknaden överdriver värdlagets favoritskap något. Bud på skräll?

Det är på sätt och vis lite svårt att prata om besvikelser från det allsvenska mittenskiktet, då det är så tätt kopplat till topp tre och Europaplatserna. Exempelvis just Häcken, tia i tabellen, har den allmänna känslan varit att mer finns att önska av – men å andra sidan; endast fem pinnar är upp till den där tredjeplatsen.

Marginalerna är så pass små att det kan vända på en eller ett par veckor – övre eller undre tabellhalvan, strid om Europaplatser eller en plats i det hopplösa mittenskiktet av tabellen.

Om vi tittar till Hammarby, är de lättare att sätta etikett på. De är precis i mitten av tabellen, alltså plats åtta, och plockade två derbyvinster – av två möjliga – under våren. Det är mer än vad i alla fall undertecknad väntade av dem. Det känns som att tränaren Jakob Michelsen lyckats implementera en spelfilosofi som får ut max av spelarna. För materialet, det är inte supervasst…

Ett utropstecken inför matchen är att Hammarbys mittfältskämpe Johan Persson lämnat klubben – en spelare som utgjort en av grundbultarna i laget de senaste åren. Anledningen? Familjesituationen.

Hammarby plusspelas

Att Häcken ska vara favoriter är tveklöst. På pappret är de starkare än Hammarby – men med hänsyn till hur stora favoriter de presenteras som, ska det inte ses som bra mycket tajtare på förhand?

Hammarby hade en fantastisk period före uppehållet med fem raka matcher utan förlust samt endast en sådan sedan premiären, 11 matcher. En hel del kryss förvisso, men Michelsens mannar är svåra att slå.

Eftersom matchen spelas på Bravida Arenas plast, kan vi slå fast att betydelsen av hemmafördelens trubbas av för Häcken.

Det finns mycket mer att önska av Häcken och chansen finns såklart att de växlar upp under sommaren och hösten, men det här blir knappast en ”walk in the park” och ett ytterligare ett poängtapp skulle inte förvåna.

Valet av spel? Hammarby +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om Häcken vinner med uddamålet – tas till 888sports utställda 1,89x.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Hammarby +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 3/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 55%
X: 25%
2: 21%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%