31 juli 2017 Häcken Örebro

Speltips inför Häcken – Örebro 31/7: En målskytt är hittad

En målskytt är identifierad inför måndagens allsvenska batalj mellan BK Häcken och Örebro SK på Bravida Arena – och spelet är värt 3,55 x såsen.

Vartåt barkar det?

Inför matchen hittas Häcken precis i mitten av tabellen, åttondeplatsen, medan Örebro är nere på elfteditot. Mittenskiktet är dock så pass tajt att de båda har en okej position för att kunna haka på högre upp; den övre halvan liksom striden om Europaplatserna.

Med en match mindre än de flesta allsvenska konkurrenter har Häcken så lite som sex pinnar upp till tredjeplatsen och Örebro åtta. Värt att påpeka är då att göteborgarna periodvis fått lite av en krisstämpel över sig under säsongen. Hur bra kan det bli när allt klaffar?

Efter uppehållet har Häcken höjt nivån ett par snäpp, även om prestationerna fortfarande kan vara lite upp och ner. Senast löstes oavgjort, 2-2, trots en man mindre på planen i cirka timmen borta mot tabelltvåan Sirius. Innan dess – en knapp bortavinst mot Jönköping Södra.

Gästande Örebro kommer från två raka möten mot Blåvitt. För strax över en vecka sedan spelades den senaste i ledet, på Gamla Ullevi och då hämtades 0-2 in till 2-2 under slutminuterna. Hemmamatchen dessförinnan vanns med 4-2 efter en sprudlande första halvlek.

Får chansen från start

Målskytten i fokus är – Ahmed Yasin. Irakiern är inlånad från AIK och kommer med stor sannolikhet spela sin första match från start för Häcken här på Bravida Arena.

Detta är fallet eftersom Häcken har stora avbräck, inte minst framåt. Alexander Farnerud och Alhassan Kamara är skadade medan Rasmus Lindgren och Nasiru Muhammed är avstängda. Gäller för andra att steppa fram då och Ahmed Yasin blir lite av en huvudpjäs.

Hittills har Yasin stått för två inhopp, 76 minuter sammanlagt, och på dessa matcher antecknats för en balja, vilken kom mot Jönköping Södra. Han har visat framfötterna och är absolut värd chansen att få spela från start. Sannolikt på en av de två anfallspositionerna.

I sina bästa stunder är Ahmed Yasin oerhört vass, kan slå sin snubbe och är målfarlig. Känns som att han kan hitta rätt och blomma ut under Mikael Stahre.

Och som bekant är släkten nästan alltid värst… Fem år i ÖSK-tröjan har det blivit för irakiern och vi skulle inte förvånade om han fällde dem här. Därtill lämnar Örebros försvarsspel mycket att önska.

Ahmed Yasin målskytt ”anytime” spelas till 3,55 x insatsen hos Unibet. Då försäkrar vi oss att insatsen tillbaka om han inte skulle starta matchen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Ahmed Yasin målskytt “anytime”
Odds: 3,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 31/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 24%
2: 21%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 41%