19 maj 2018 Sundsvall Östersund Speltips

Speltips inför Häcken – Östersund 29/5: Bud på skräll

Formstarkt står mot formstarkt i Allsvenskan när Häcken ställs mot Östersund hemma på Bravida Arena. Vi anser att oddsen blivit smått missvisande satta och utnyttjar givetvis detta.

Det är två klubbar som vill ta klivet och på allvar bli en del av toppstriden – och då är det första steget för det; att vinna här.

Som situationen är just nu hittar vi Häcken på fjärdeplats med 17 inspelade pinnar och Östersund som åtta med 15. En vinst för göteborgarna skulle placera dem tre poäng bakom serieledande IFK Norrköping, så det är fortfarande tajt i toppen och mycket kan hända.

Matchen kan således ses som en vägvisare; tar man klivet mot toppen, eller fastnar i mittenskiktet av tabellen? Som nämnt, det är ofta i det här skedet av spelåret som tabellen tenderar att dras isär och de olika delarna cementeras.

Lagen kanske inte ska ses som speciellt stora titelkandidater – det borde de räcka till, helt enkelt – men utmana om Europaplatserna bör de väl ändå? Två slagkraftiga lag, som har en hög högstanivå.

Ett tufft besked för Häcken är att målsprutan Paulinho åkt på en ny skada och missar den här matchen och troligtvis även den härnäst, mot Elfsborg. För Östersund verkar det endast som att Doug Bergqvist får stå åt sidan.

Här kan vi bjudas på en skräll

Det här är en öppen historia och trots att undertecknad vid flera tillfällen antytt att marknaden tenderar att överskatta Östersund, är känslan tvärtom här.

Hemmaplansfördelen för Häcken planas ut rejält i och med att även Östersund – framförallt dem – får ut det främsta av deras kvalitéer på plast och Bravida Arenas matta verkar de trivas fint på. Årets Svenska Cup-batalj dem två emellan vanns nämligen med tre mål mot ett.

Formen är närmast identisk för båda parter; vinster som avverkar kryss. ÖFK förlorade förvisso så senast som i mitten av månaden, men det var borta mot Malmö FF i en tajt fajt, 1-2.

Senast plockade Östersund ner Kalmar med 2-1 och då borde siffrorna blivit större, ska nämnas. Häcken, däremot? De levererade en klart underkänt prestation när AFC Eskilstuna stod för värdskapet och matchen slutade oavgjord, 0-0.

Ser Östersunds chanser till poäng som stora och de spelas med +0,25 mål (asian handicap) till 1,88x hos LeoVegas. Det betyder att vi får halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Östersund +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 29/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 28%
2: 31%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 44%