1 juli 2017 Sundsvall Sirius

Speltips inför Häcken – Sirius 5/4: Risk för baksmälla

Ett överdrivet favoritskap – är det så situationen ser ut inför fredagens allsvenska match mellan Häcken och Sirius? Marknaderna är avscannade och vi lirkar in polletterna till strax under dubbelt betalt.

Vi tar oss till Bravida Arena, där uppsnackade Häcken och storskrällen Sirius alltså ställs mot varandra. De är båda uppe i toppen och har känn; de förstnämnda på nio inspelade pinnar efter sex matcher och med det en femteplats medan Sirius står som tvåa med poängen mer inspelad.

Att nykomlingar tenderar att sprattla till såhär i seriestarterna, det är känt sedan tidigare – och Sirius har verkligen slagit på den stora trumman. Frågan är; håller flytet på att tappas? Det blev bara 1-1 när J-Södra kom på besök senast och dessförinnan föll man med 0-1 mot AIK på Friends Arena.

Nu är Häcken alltjämt med uppe i toppen och ska därmed också fortsatt ses som en titelaspirant. Seriestarten har dock haft sina problem – Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas, två huvudkuggar, har blivit långtidsskadade och inför den här matchen är även Farnerud och Ojala osäkra.

Göteborgarna är däremot stärkta av en fantastisk derbyseger över IFK Göteborg – med förkrossande 4-0 på just Bravida Arena, trots en man mindre på planen i hela andra halvlek. Helgjuten prestation.

Baksmälla för Häcken

Vi har varit inne på det – är baksmällan här för Sirius? Undertecknad är faktiskt osäker om det de facto är så och lutar istället åt att Häcken kan drabbas av en. Därför – bud på skräll!

Spelmässigt har Sirius hållit en jämn och fin nivå; en nykomling att räkna med. Finns en hel del krut att hämta och över de två senaste matcherna har man varit klart mer förtjänta än den pinne som spelats in ger sken av. Mer rättvisande, fyra?

Något som blir alltmer relevant är att tappen kommer på naturgräs för Sirius. På plast, som pryder Bravida Arena, har det varit annorlunda; tre av tre vunna – mot Kalmar, IFK Norrköping och Djurgården. Då är dessutom nollan hållits i samtliga matcher. Galen statistik!

Det finns mycket i Sirius spel som gynnas av plastunderlag – och så lär det fortsätta. Klassiskt material för plast, fastän hemmamatcherna spelas på gräs.

Häcken kommer till spel med en fantastisk 4-0-kross av Blåvitt och det kan såklart inte ses som någonting negativt inför matchen, men baksmällan är å andra sidan nära till hands. Kan finnas vissa svårigheter att ladda om batterierna till hundra procent, i synnerhet då de bara fått tre dagars vila, till skillnad från Sirius fyra. Gör en del skillnad.

Glömmas bort ska Häckens skadeproblematik heller inte. Sudic och Faltsetas out. Farnerud osäker, liksom Ojala. Betydande problem.

Ger bortalagets goda möjligheter till poäng på Bravida Arena och spelar dem sålunda med +0,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till 1,94x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sirius +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 5/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 26%
2: 21%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%