9 april 2018 Brommapojkarna BK Häcken speltips Allsvenskan

Speltips inför Häcken – Sundsvall 14/8: Ska vara klasskillnad

Allsvensk fotboll ska spelas på Bravida Arena i Göteborg, dit Häcken välkomnar ett desperat GIF Sundsvall när den nya veckan tar vid. Har vi en stabil favorit eller en dito i fara här?

Den fina leveransen efter sommaruppehållet har betytt att Häcken, närmast som en blixt från klar himmel, blivit en del av striden om biljetterna ut i Europa. Med matchen mindre spelad än konkurrenterna ovanför i tabellen har de chansen att knappa in så att avståndet till såväl andra- och tredjeplatsen minskar till blott två pinnar.

Konkurrensen om dessa platser – även fjärdeplatsen kan leda till Europa, beroende på vinnare i Svenska Cupen – är exceptionellt hård.

För Sundsvall är situationen mer desperat, då de passerats av Kalmar FF i tabellen och med det droppat ner till kvalplatsen, som tredjejumbo. Laget har såväl känn på säker mark, som de är pressade underifrån. Halmstad, som har bättre målskillnad, jagar tre pinnar häck i häl och nämnda KFF har skrapat ihop pinnen mer.

Det råder med andra ord lika fokus för de medverkande, men de är båda i lika stort behov av pinnarna i potten. Lite mer pressad situation för ”Giffarna” förstås.

Häcken bör vinna

Enkla matcher existerar inte i Allsvenskan, men känslan är att Häcken borde spela in de tre pinnarna utan större problem. Givet att de ska få förtroendet till de oddsen som är utställda i kombination med de rådande förutsättningarna.

Efter uppehållet har Häcken, som det under våren fanns mer att önska av, hittat stilen och deras identitet. Enbart en av de sex spelade matcherna har förlorats, vilket var med knappa 0-1 i en fifty-fifty-match mot serieledande MFF. Senast vann man med 2-1 borta över hemmastarka Hammarby. Superbesked!

”Giffarna” plockade en pinne hemma mot ett hårt roterande och eventuellt smådistraherat Östersund för lite mer än en vecka sedan. Absolut starkt att kvittera – men storheten i prestationen ska inte överdrivas. ÖFK dominerade stundtals.

Bortaspelet är därtill erkänt uselt och det finns inte mycket som talar för att Sundsvall ska kunna sätta stopp för Häcken här.

Gillar oddsen på spelen till Häckens favör och spelar dem med -1,0 mål (asian handicap) till oddset 1,84 hos Bethard. Då försäkrar vi oss att få insatsen tillbaka om de bara vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Häcken -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 14/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 20%
2: 13%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 44%