Speltips inför Halmstad – Elfsborg 1/7: Målpolletter från Örjans Vall

Spelbloggare Publicerat: 29 June 2017

Allsvenskan är tillbaka och matcherna avverkas tätt efter varandra. Lördagens sena match har sin plats på Örjans Vall, var nästjumbon Halmstad väntar för ett Elfsborg som visade prov på fin form före uppehållet. Vad blir vår slutsats?

Nästjumbo och endast sex pinnar på 12 matcher – men en skörd som kunnat, kanske till och med borde, varit runt dubbelt så stor. Och det var just på Örjans Vall dessa rån inträffade. Trots välutförda matcher, där man var bättre och skapade mer än sina motståndare, blev det allt som oftast knappa torskar.

Strax före uppehållet tappades dock stilen. I synnerhet bleb defensiven klart sämre och förlusterna radades upp.

Som svar på krisen fick Janne Jönsson sparken från sin tränarposition under uppehållet och in kommer 28-årige Igor Krulj, senast i Tvååker i Division 2. Får vi se en direkteffekt av bytet?

Elfsborg har varit en bergochdalbana under säsongen, i flera aspekter. Först och främst handlar det om den offensiva/defensiva balansen i både spelsätt och material. Full rulle, stor leverans framåt – men ett totalt ihåligt försvar. Snittet på 3,6~ mål per match talar sitt tydliga språk.

Hittills har IFE räckt till för en plats precis i mittenskiktet, åttondeplatsen, och är det inte där de hör hemma? Svårt att se dem ta position i Europaplatsstriden framöver. Laget visade dock upp god form före uppehållet; tre vinster och ett kryss på de avslutande matcherna. Att påpekas ska att de tre vinsterna kom på Borås Arena.

En match på HBK:s villkor?

Tillbaka från uppehållet och vi har ett lag med en defensiv approach mot ett med en offensiv. Tillknäppt eller målsnålt? Vi tror oss ha svaret!

Nämligen – målsnålt.

Att komma till Örjans Vall och spela ut, det är inte den lättaste av uppgifter. Trots hur Elfsborg sett ut, uppträtt och har för material är känslan att de knappast kommer spela ut hela boken, dessutom på ett underlag de inte trivs på. Lite försiktigt? Annars är det lätt att bli straffade.

Fyra av Halmstads sex matcher på Örjans Vall har klivit under 1,5 mål och övriga två bjudit på exakt tre stycken. Lite intressant statistik i sammanhanget.

Ny tränare i Halmstad och en del kan förstås förändras, men det är alltjämt ett tungt, svårspelat och rätt stabilt lag. Uppehållet kom vältajmat och nu är det tillbaka på ruta ett, en nystart. Första uppgiften; få strukturen att sitta återigen. Och i praktiken betyder det, större stabilitet.

Vi klipper till på under 2,75 mål (asian handicap) till 1,90x hos Bet365. Då får vi halva insatsen tillbaka om det skulle bli exakt tre mål i matchen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 1/7
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: