Speltips inför Halmstad – Örebro 20/5: Krislagen drabbar samman

Spelbloggare Publicerat: 17 May 2017

En trend ska brytas – Halmstads eller Örebros. Vilken blir det? Lagen möter varandra vid 18:00 under lördagen och från Örjans Vall har ett smakrikt spel hämtats ut.

Nummer 14 och 13 i den allsvenska tabellen. Alltså med Halmstad som tredjejumbo, vilket innebär kval för eventuell överlevnad, samt Örebro precis ovanför. Som ni säkert förstår; det är betydelsefulla poäng på spel…

Efter den allsvenska premiärvinsten för nykomlingen Halmstad, mot ett starkt Östersund, på just Örjans Vall, har treorna lyst med deras frånvaro – alltså på åtta matcher, varav fem efter varandra slutat upp i förluster.

Mycket bättre är situationen knappast för Örebro, som kravbilden också är större på. De har ett försprång på tre poäng gentemot HBK och står med fyra raka förluster samt endast ett mål framåt på de sex senaste matcherna – och då har Örebro under Alexander Axén varit en målmaskin förut.

En mardrömssvit ska brytas. Vilken?

Två typer av spel lockar

Det finns två typer av spel som lockar undertecknad – målunderspelen och de till Halmstads favör. Kliver in på det förstnämnda området.

Örebro har tappat all offensiv udd och det kan till stor del förklaras i avstängningen på Kennedy Igboananike, den sista matchen i ordningen här, och det skapas alldeles för lite och när det väl skapas, finns inte skärpan där.

Nu spelas matchen på Örjans Valls kritiserade och rentav undermåliga gräsmatta, vilket rimligtvis borde försvåra för ÖSK att hitta nycklarna offensivt, då de har massvis av teknik på mittfältet och ofta vill styra – ett spel som passar klart bättre på plast.

Av mattan kan Halmstad, som är ett klart tyngre och mer fysiskt lag, dra fördel – men det är fortfarande svårt att spela effektiv anfallsfotboll på den.

Fyra av HBK:s sex senaste matcher har klivit under 2,5 mål och statistiken för ÖSK är tre av de fem senaste.

Under 2,5 mål är spelvärt till 1,90 x insatsen. NordicBet är platsen.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 20/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: