Speltips inför Halmstad – Östersund 1/4: Match i klassisk premiäranda

Spelbloggare Publicerat: 28 March 2017

De allsvenska premiärerna radas upp och näst först ut är Halmstad och Östersund på Örjans Vall – en match som vi kommer bli i klassisk premiäranda. Tillknäppt och målsnålt?

Vad kan vi vänta oss av nykomlingen Halmstad? I Superettan blev undertecknad inte alls imponerade av dem; de svek i de stora matcherna, men lyckades ändå lösa den allsvenska biljetten efter att mirakulöst ha vänt och vunnit mot ett då uruselt Helsingborg i playoffmatchen.

Nu är det upp till bevis för HBK! Kan de överleva i Allsvenskan, vore det en skalp av den större modellen.

Östersund har blivit seriens mest folkkära klubb – och har hajpats upp enormt till årets seriespel. På vissa håll och kanter är de till och med en kandidat för Europaplatserna. På det – finalen är nådd i Svenska Cupen. Semifinalvinsten borta över Häcken var fantastisk på alla sätt och vis.

Halmstad kan streta emot

Halmstad kommer slåss i botten medan Östersund ska ha en utmärkt chans att nå upp på den övre halvan i serien, kanske till och med slåss i den absoluta toppen – om de kommer ut rätt från start.

Det här blir dock en tuff uppgift för Graham Potters mannar…

På Örjans Vall är känslan att Halmstad kommer bli svårspelade. Det är där pinnarna ska trilla in och kontraktet säkras.

Spelfilosofiskt är det här rena motpolerna till varandra; Halmstad är fysiskt starka och det lär knappast bli något direkt finlir för deras del på den här nivån. Hårt kämpande och ett solitt försvarsspel – det ska vara succéreceptet. Den viktigaste pjäsen, i min bok, blir Liverstam – en mycket kompetent försvarare.

Defensivt har HBK kanske inte blomstrat marknaden i Svenska Cupen, men nu är det på allvar och de är medvetna om vilket tekniskt skickligt motstånd de möter. Säkra före det osäkra.

Hur planen på Örjans Vall ser ut är oklart, men den lär inte vara i sitt bästa skick och det gynnar knappast Östersund, som kommer vara den spelförande parten.

Krampaktigt i klassisk premiäranda?

Under 2,5 mål spelas till 1,81x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 1/4
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: