22 juli 2017 Halmstad Sundsvall

Speltips inför Halmstad – Sundsvall 22/7: Revansch att utkräva

Allsvenskan vänder och Halmstad har revansch att utkräva mot GIF Sundsvall från förra veckan. Matchen, som är så viktig för den allsvenska bottenstriden, spelas på Örjans Vall och därifrån hämtas ett spel på handikappmarknaden.

Tajt, chans- och målsnålt. Det var inte en helt oväntad matchbild som utformades på Norrporten Arena och vinnare blev Sundsvall efter att Eric Larsson smällt in matchens enda balja i den 50:e minuten – och om det var något lag som skulle vinna, var det just dem. Bättre över 90 minuter.

I tabellen är det tredje- mot fjärdejumbon. Halmstad står på kvalplatsen och Sundsvall därmed precis ovanför. Förra veckans resultat innebar dock att avståndet dem två emellan ökade till sex pinnar. Detta blir lite av en måstematch för HBK, särskilt då endast målskillnad håller dem ovanför direktplatserna neråt samt att avståndet till jumbon AFC Eskilstuna är på blotta pinnen.

Före den här ack så viktiga segern för Sundsvall hade de förlorat fem matcher på raken. Var det ett sprattel eller är ”Giffarna” på gång igen? Gällande Halmstad pekade formen uppåt innan matchen, men de har inte lyckats vinna sedan premiären mot Östersund.

Förtroendet till Halmstad

Det som Halmstad presterade på Norrporten Arena var under kritik och därför kan det kanske tyckas lite skumt att lämna förtroendet i deras händer, vilket är planen här en vecka senare.

Men det är som, som bekant, ett helt annat Halmstad på naturgräs och hemma- kontra bortaplan. Som jag tryckt på vid flera tillfällen i andra rekar; de har varit förtjänta av så mycket mer, framförallt på Örjans Vall.

Sundsvall har varit i urusel form den senaste tiden och tre av fyra matcher på naturgräs har slutat i förluster. Laget saknar udd och spets på de flesta positioner. På pappret – inte är de väl mycket bättre än Halmstad?

Efter förlusten senast är Halmstad pressade att vinna och en förlust vore rentav förödande. Tar revansch? Vi tror det!

Halmstad -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid oavgjort – plockas till 1,88x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Halmstad -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 22/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 29%
2: 26%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 58%