Speltips inför Hamburg SV – RB Leipzig 8/9: Förutsättningar för en underhållande historia

Spelbloggare Publicerat: 8 September 2017

Förutsättningarna för ett målpartaj i fredagens Bundesligamatch mellan Hamburg SV och RB Leipzig är fina – och Spelbloggare.se synar ett spel hämtat från målmarknaden inför matchen.

Tas Hamburg ner på jorden nu? De har gått från att ha varit på vippen att trilla ur Bundesliga under fjolåret, till att ha inlett årets seriespel med två raka vinster – plockade när Augsburg och Köln stått för motståndet.

Nu väntar den hittills tuffaste uppgiften för HSV, som med en eventuell skräll verkligen skulle kunna sätta respekt i motståndarna. 3-1-vinsten över Köln, innan det korta uppehållet som varit, var en dramatisk historia, där spiken i kistan kom i den tionde (!) stopptidsminuten, detta med en man mindre på planen från kvarten in i andra halvlek.

HSV:s mittfältspjäs, svenske Albin Ekdal, missade Sveriges match mot Vitryssland med en skada, men rapporteras vara fit for fight.

Förra årets raket, nyrika och den dåvarande nykomlingen Leipzig, landade på en hedersam andraplats och hoppas kunna återupprepa en liknande skalp. Starten på det hela var mindre lyckad; en 0-2-förlust mot Schalke 04, men tillbaka på vinnarspåret var man i och med 4-1-krossen av Freiburg sist. Svårt att sia vartåt det barkar – det här kan bli ett smakprov på det.

Nytt överspel

Mål! Det tänker vi oss den här matchen – och en 2,5-målslina ska ha all chans att passeras. Flera aspekter som spelar in.

Främst fick Leipzig en rejäl islossning mot Freiburg, när 0-1 vändes till 4-1. Proppen släppte och då fick vi se den offensiva briljans som präglade fjolåret. Emil Forsberg antecknades, som så ofta förr, för ännu en assist och superintressanta Timo Werner för två baljor.

Att Leipzig kommer vilja pusha upp tempot i matchen är tveklöst. Ytterligare ett poängtapp, som i premiären, skulle slå hårt på klubben när de vill utmana om pallplatserna på nytt. Går för det? Absolut.

Viss risk för att detta, jakten på tre poäng, straffar sig finns dock. Hamburg har inte spelat de tuffaste av matcher ännu, men visat prov på fina kvalitéer och hittade rätt i offensiven när Köln värjdes undan med 3-1. Tror att även de känner att de inte är oävna denna afton och knappast sätter i handbromsen.

Förra årets två inbördes matcher passerade båda 2,5-målslinan. Samma visa på nytt?

Över 2,5 mål spelas alltså till 1,96x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 8/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: