Speltips inför Hammarby – AIK 10/9: Årets näst sista 08-derby

Spelbloggare Publicerat: 9 September 2017

Årets näst sista 08-derby väntar under söndagseftermiddagen, 15:00, när Hammarby och AIK ska mäta krafterna på Tele2 Arena. Ett smakrikt speltips är hämtat – och ni tar del av det nedan.

Intresset är enormt och biljetterna säljer som smör. Stockholmsfotbollen glöder verkligen just nu och det här 08-derbyt väntas, som alltid, bli en fantastisk fest – på både planen och läktarhåll. Vilket sätt att komma tillbaka från ett uppehåll, va?

Om vi tillfälligt bortser från all prestige och heder i matchen, är det inte minst för AIK:s del tre blytunga poäng som står på spel. De är mitt i en hetlevrad strid om Europaplatserna, är för närvarande trea och har endast en pinne upp till Djurgården samt en ner till jagande Häcken. Även flera andra konkurrenter är med i racet. Spännande!

Hammarby är nere på tiondeplatsen, dock i ett oerhört tätt skikt av tabellen, och för deras del är det mer match för match. En stark framtidstro har växt fram i klubben och under sommaren värvades spelare som Muamer Tankovic, Sander Svendsen och Jeppe Andersen in – alla tre, klassnamn.

AIK:s ”superstar”, Chinedu Obasi, rapporteras vara fifty-fifty för spel. Han har problem med ett knä och kommer testas närmare avspark. Stort avbräck om han inte kan medverka, inte minst då en spelare som Henok Goitom inte alls luckats hittat toppformen.

God chans för Hammarby

Hammarby har sedan återkomsten till Allsvenskan varit fruktansvärt lyckosamma i derbyna – och vi tror att de kan slå på stort även här. Kvalitéerna finns, man stärks av att spela på hemmaplan och möter ett AIK som faktiskt inte imponerar speciellt mycket, andraplatsen till trots.

Faktum är att AIK precis kommer från ett hemmaderby mot antagonisten Djurgården, vilket slutade oavgjort, 1-1 – ett utfall man får vara mycket nöjda med såhär i efterhand, trots att ”Blåränderna” kvitterade sent. Under perioder vart solnaiterna mer eller mindre helt utspelade.

Och ja, det har sett lite halvdant ut under hela året och i synnerhet på sistone. Då och då sticker de upp och bjuder på klassfotboll – men alldeles för sällan. Verkligheten kan komma ifatt och Europaplatsen är i stor fara…

Hammarby stärkte upp truppen rejält under sommaren och har ett, i min bok, övre halvan-material. De brukar steppa upp i derbyna och vi skulle inte bli förvånade om de vann den här matchen, men vill också ha vinst på spelet om det slutar oavgjort.

Därför spelas Hammarby +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till oddset 1,84 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Hammarby +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 10/9
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: