23 september 2017 Djurgården Hammarby

Speltips inför Hammarby – Djurgården 4/6: Derbyspöket fortsatt i fokus

Bethard står för ett klart utstick på målmarknaden inför Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården och vi tar tillfället i akt att utnyttja detta.

Slaget om Globenområdet! 15:00 under söndagen är det avspark på ett slutsålt Tele2 Arena, en arena som båda klubbarna hemmaspelar på, mellan två av de mest bitska rivaler och det väntas bli en stor fotbollsfest – ett mycket värdigt avslut vårsäsongen. Vem plockar hem äran och de tre betydelsefulla pinnarna?

Efter matchen väntar sommaruppehåll på en månad och just nu står Djurgården främst i ledet bakom toppduon bestående av Malmö och Norrköping, vilka man har sex pinnar upp till, dock med en match mindre spelad än IFK.

Nämnas ska ändå att mittenskiktet är tajt i serien och det vänder fort. Ner till Hammarby, som är nia, är avståndet på så lite som tre pinnar.

Som alltid inför Stockholmsderbyna numera, har fokus riktats på DIF:s derbyspöke – 16 raka mot AIK och Hammarby utan vinst. Över sex år sedan. Ändå presenteras Blåränderna som hyfsat klara favoriter; 1X2-marknaden står i skrivandets stund i 3,65-3,40-2,10.

En annan snackis är HIF:s brutala frånvarobekymmer inför matchen. Smárason och Magyar är avstängda, Johan Persson och storstjärnan Jiloan Hamad skadade. Viss tveksamhet för Aidoos status.

Bethard sticker ut

Med Hammarbys enorma problem i truppen – betyder det att spelvärdet finns på DIF? Känslan; nej. De här siffrorna, exempelvis 2,10 för den raka vinsten, lockar inte till spel. Går helt enkelt inte att bortse från det där derbyspöket. 16 matcher!

Istället – mål, åt båda håll?

Derbyna på Tele2 Arena är helt annorlunda från hur det varit på naturgräs tidigare; med färre och mindre tuffa kampmoment. Större fokus på det tekniska. Sedan Hammarbys återkomst till Allsvenskan har klubbarna mött varandra vid fem tillfällen och det har såväl blivit mål åt båda håll i alla, liksom de klivit över 2,5-målslinan.

Framåt saknas, som nämnt, Jiloan Hamad för Bajen och det är förstås ett stort avbräck, men målproduktionen har snurrat på även utan honom. BLGM-spelet har suttit fem matcher i följd. Nu senast spelade man oavgjort, 2-2, mot J-Södra på Tele2 Arena. Defensiven tunnas ut ytterligare med avstängningen på mittbacksklippan Magyar.

Oavsett hur mycket de förnekar det, så är det uppenbart att det finns hjärnspöken hos DIF-spelarna som påverkar starkt. Laget kan riskera att svaja till och då är det lätt hänt att man blir straffade. Samtidigt; mål framåt, det måste vi väl samtidigt få se?

Bethard dukar ut 1,80 för ja-spelet på BLGM-marknaden och det är mer än tio punkter bättre betalt än hos de flesta andra bookies. Givet val av spel!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja (BLGM – ja)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 4/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 29%
2: 48%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%