5 maj 2018 Hammarby GIF Sundsvall speltips Allsvenskan

Speltips inför Hammarby – J-Södra 28/5: Allsvensk söndagsfotboll i Stockholm

Mål – åt båda håll? Hammarby och Jönköping Södra möter varandra på Tele2 Arena under söndagen och vi tar ställning på den klassiska BLGM-marknaden när tre pinnar ska fördelas i mitten av tabellen.

Det är med uppåtpekande formkurva som Hammarby kommer till spel, men man dras med ett orosmoln – och det är målvaktsformen. Ögmundur Kristinsson har stått för två groteska tavlor över de två senaste matcherna, vilka båda inneburit poängtapp – 1-1 mot Sirius liksom Malmö.

Däremot styrkebesked; att man trots detta kunnat leverera bra resultat i riktigt tuffa fotbollsmatcher.

Gästande J-Södra, elva i tabellen, är en pinne bakom Hammarby, nummer åtta. Innan 0-3-förlusten mot Elfsborg senast var man i en hyfsad streak och det är därför svårt att veta vart laget står rent formmässigt just nu. Back on track nu, eller ännu en förlust?

Något som kan slås fast är i alla fall att J-Södra aldrig ska underskattas. Finns en hel del kapacitet i truppen och klubben som långsiktigt projekt är högintressant.

För Hammarbys del är Johan Persson långtidsskadad och Jiloan Hamad, som är det i särklass främsta namnet i truppen, alltjämt out. J-Södra har enbart Àrni Vilhjálmsson otillgänglig.

Målvaktsposten – ett problem

Gällande Hammarby ska det väl vara målgaranti här? De är i suverän form, presterar finfin fotboll och har målat i sex raka matcher samt 9/10 i hela årets Allsvenskan. I åtta av dessa har även mål åkts på bakåt. Addera hemmaplansfördelen och att matchen spelas på plast på det.

Och då återstår J-Södra, som även de borde ha stor chans att få pryda målprotokollet. De föll hårt senast, men annars hållit en jämn och stabil nivå. BLGM – ja-spelet har suttit i sex av tio matcher, fastän det sällan sprudlar i när de är ena halvan av en fajt.

Här borde J-Södra kunna kapitalisera på Hammarbys småsvajiga försvarsspel och målvaktsposten är, som nämnt, ett stort bekymmer för närvarande – till och med så att tränaren Jakob Michelsen kritiserat Kristinsson offentligt i media.

Nåja. Vad kan vi vänta oss här – 2-1/1-1, kanske?

BLGM – ja synas till 1,97 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 28/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 28%
2: 22%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%