1 april 2018 Hammarby Sirius speltips allsvenskan

Speltips inför Hammarby – Örebro 8/7: Bud på skräll

Omstartens kanske största utropstecken, Örebro, besöker hemmastarka Hammarby på Tele2 Arena under lördagen och därifrån anser vi stockholmarnas favoritskap vara alldeles för stort.

Som från en blixt på klar himmel spelade Örebro fantastisk fotboll direkt efter det uppehåll som följde upp en på sin höjd halvdan vår och vann helt rättvist med 4-2 över IFK Norrköping, trots att anfallsspetsen Kennedy Igboananike, vilka man tidigare haft stora problem utan, fick stå åt sidan med en ryggskada.

Både Maic Sema och Nahir Besara blev dubbla målskyttar för ÖSK, som bjöd på bländande anfallsspel. Fart, fläkt och effektivitet! Farligt i vart och vartannat anfall.

Hammarby förlorade däremot deras omstartsmatch – mot Häcken. Matchen på Bravida Arena öppnades på ett imponerande sätt och motståndarna trycktes ner i banan, men efter 90 minuter var 0-2-resultatet inte helt missvisande. Göteborgarna skapade ändå mest, fastän bollinnehavet under långa perioder var HIF:s.

Prestationen behöver de, Hammarby, dock inte skämmas över. Fanns en hel del bra att hämta ur spelet.

Om vi tittar till tabellen är det nummer nio mot tio. Lagen står båda på 18 poäng på 13 matcher och det som skiljer dem åt är Hammarbys bättre målskillnad.

Helt öppet

Örebro har verkligen hittat formen och 4-2-vinsten över Norrköping – säsongens i särklass bästa prestation – var den tredje segern i följd. Gillar deras chanser att åtminstone undvika förlora här på Tele2 Arena.

En faktor som talar emot ÖSK är att Nordin Gerzic missar matchen efter att ha åkt på sin tredje ostskiva det här spelåret senast. En av de viktigaste pjäserna, mittfältsmotorn, som får stå åt sidan. Men ÖSK ska varken stå eller falla helt och hållet beroende på huruvida han är medverkande eller ej.

En 0-2-förlust blev det alltså för Hammarby i omstarten, trots en fullt acceptabelt utförd match. Laget är hemmastarkt, men har ett stort problem; de kryssar alldeles för mycket – och då blir det svårt att studsa uppåt i tabellen. En vinst på de fem senaste, 1-3-1.

Det här är helt öppet, menar jag. Att den raka ettan är nere under dubbelt betalt är extremt missvisande.

Örebro +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen med X2, fast med bättre odds – plockas till 2,07x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örebro +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 8/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 27%
2: 20%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 48%