Speltips inför Hammarby – Sirius 23/10: En tuff nöt att knäcka för “Bajen”

Spelbloggare Publicerat: 23 October 2017

Vi kan inte blunda för det klara spelvärdet när Hammarby ställs mot Sirius i Stockholm, på Tele2 Arena. Är hemmalaget en favorit i fara?

En match från det allsvenska mittenskiktet. Utifrån tabellen är det därför inte en match av särskilt stor betydelse, men nu under slutspurten ska tonen sättas inför kommande spelår. För Hammarby kanske det blir lite extra tonsättande i och med att truppen innehåller flera nyare spelare, i en satsning mot att bli en del av den svenska toppen.

Lagen har tre matcher vardera kvar att avverka och vartåt det barkar är mycket svårt att sia. Hammarby kämpar i motvind, för att vända på den nedåtpekande kurvan. Nu – en vinst på sju matcher. De två senaste matcherna, Norrköping hemma och Kalmar borta, har landat i 0-2-förluster.

Innan uppehållet var Sirius totalt under isen. De senaste månaderna sämsta lag i Allsvenskan, för ärlighetens skull. Pausen var sålunda perfekt tajmad och förlustsviten på sju matcher blev bruten när ett formstarkt och Europajagande Djurgården besökte Studenternas IP. 2-0 på tavlan.

Det har hänt en del på truppfronten för Sirius del under veckan. Joshua Wicks och Kalle Larson har åkt på skador och kaptenen Niklas Busch Thor får stå åt sidan efter att ha fyllt sin varningskvot. Tillbaka i truppen är dock Jesper Arvidsson, som varit en av årets bästa liksom viktigaste spelare.

Löser minst en pinne

Oddssättarna har ställt ut Hammarby som stora favoriter och med minst 50% chans att spela in de tre pinnarna – ett odds som undertecknad inte alls är förstående till.

Gillar Sirius chanser här, i en match vars tajming talar till deras fördel. Hammarby dras med stora problem; nyförvärven, de flesta, har inte lämnat önskat stort avtryck, spelet strular och resultaten är undermåliga. Enbart en seger på sju matcher och två raka förluster är det dystra facit.

Sirius stod för en oerhört fin prestation mot Djurgården, som varit sensommaren och höstens kanske bästa lag i Allsvenskan, och plockade alltså hem matchen med siffrorna 2-0. Moralboost och känslan är att det var en brytpunkt inför den allsvenska avslutningen.

Snackats en del om den positiva känslan och jargongen i Sirius på sistone. Hjälper dem att avsluta serien med stil?

Här hittar undertecknad värde runt 30 punkter neråt, när 1,99 x insatsen dukas upp för att Sirius ska plocka minst en pinne. Polletter – in!

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sirius +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 19:00, måndag 23/10
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: