Speltips inför Helsingborg – Brommapojkarna 12/6: Seriefinal i Superettan

Spelbloggare Publicerat: 11 June 2017

Det finns en betydande faktor som talar emot vårt spel till Superettans toppfajt mellan Helsingborg och Brommapojkarna, men i grund och botten; handlar det inte om vilket lag som starkast?

Nummer två mot nummer ett. Det är på så sätt den här Superettanveckan öppnas – med en total höjdare.

Något som är intressant är att det är två nykomlingar som tagit täten i serien. Som säkert bekant trillade Helsingborg ur Allsvenskan med buller och brak förra året och samtidigt brottas klubben med stora ekonomiska bekymmer. Om de studsar upp – vad händer sen? Finns stora problem att ta itu med.

Brommapojkarna kommer istället nedifrån och klubben fortsätter att producera stora talanger, men också utvecklat idéerna i sitt spel under styre av Olof Mellberg. Strävan av att alltid hålla boll och diktera matchernas villkor finns kvar – med skillnaden att mer händer i djupled. Rakt, enkelt och effektivt.

Fördel BP – trots naturgräs

Trots att Helsingborg inte förlorat en enda match och Brommapojkarna torskat en, är det de sistnämnda som leder serien med fem pinnars försprång. Helt välförtjänt! Extremt svårt att se detta BP misslyckas med att flyttas upp – till och med bli annat än etta – medan känslan över HIF är mindre positiv, även om de också har toppchans.

Undertecknad ser bristerna i Helsingborg som mycket större, flera resultat har varit i överkant och prestationerna småsvajiga vid upprepande tillfällen. Kommer möjligen årets första torsk här?

Och den där fördelen för Helsingborg är förstås – hemmaplan och naturgräs. Ett mer renodlat konstgräslag än Brommapojkarna är nämligen svårt att hitta…

Men, som nämnt, i grund och botten handlar det ändå om – vilket lag som är starkast. Värderar Brommapojkarna som flera klasser bättre och skulle faktiskt inte bli förvånad om Helsingborg skulle droppa i tabellen. Stockholmarnas poängtapp lär bli lätträknade.

Helsingborg tappade en 1-0-ledning till 1-1 borta mot Falkenberg senast. Brommapojkarna? De har fyra raka vinster. Dessutom möttes lagen på Grimsta IP i årets Svenska Cupen och då vann BP med förkrossande tre mål mot noll.

Tajt och jämnt har det all potential till att bli, men Brommapojkarna ska vara närmast trean.

Brommapojkarna +0 mål (asian handicap) spelas till 1,97x hos Bethard och då får vi insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 12/6
TV:  tvfyrasport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: