18 september 2017 Helsingborg Varberg

Speltips inför Helsingborg – Varberg 18/9: De får förtroendet

Ett 1X2-tecken synas med glädje när Helsingborg och Varberg ska mäta krafterna mot varandra på Olympia. Har vi en stabil favorit, eller en dito i fara?

Nu är det allvar för Helsingborg – och det måste mer eller mindre bli en trea för att skaka liv i deras chanser på, i första hand, tredje- och kvalplatsen.

Skåningarna hade ju grepp om denna under en lång tid, men har tappat med tiden och vid upprepande tillfällen fått deras brister synade. Efter den där 0-4-torsken mot Frej, där man med all rätt blev oerhört kritiserade, har fyra matcher radats upp utan förlust, men tre av dessa – de senaste – har slutat oavgjorda, och även om det varit i svåra matcher så blir det svårt att förbättra deras utgångsposition i tabellen.

Rivjärnet på mittfältet, Edwin Gyimah, missar matchen för HIF efter att ha blivit utvisad mot Brommapojkarna, i en match som slutade 1-1 efter att Johan Persson kvitterat på stopptid.

Bottenstriden i Superettan är löjligt tajt och i den har Varberg haft en av huvudrollerna. Nu har de dock tagit stora kliv mot ett nytt kontrakt i och med den gryende formen; sju poäng på tre matcher och inte minst ett solitt hemmaspel under en längre period har satt dem tre platser liksom poäng från kvalplatsen mot Division 1.

Hos bortalaget saknas den erfarne försvarspjäsen Pär Asp efter att han fyllt upp sin andra varningskvot för säsongen senast mot Värnamo.

Ynka pinnen på sex bortamatcher

Att behöva sätta sin tilltro till Helsingborg är inte den tryggaste av känslor, men när vi erbjuds hela 1,80 x insatsen för den raka ettan är det svårt att hålla fingrarna borta…

Den senaste tiden har Helsingborg verkligen steppat upp och visat vilka kvalitéer de faktiskt sitter på. Efter tre urtuffa matcher väntar ett klart mer beskedligt motstånd i form av detta Varberg och inför hemmapubliken ska man ha toppchans på tre färska pinnar i jakten på en allsvensk plats.

Varberg ska ha heder för deras uppsving även de. Vad som är mer relevant i sammanhanget är dock deras fruktansvärt dåliga bortaspel, där 1-1 borta mot bottenkonkurrenten Norrby för exakt två veckor sedan var den första pinnen på resande fot sedan maj månad och fem matcher. Det har faktiskt inte blivit en enda trea på hela spelåret heller.

De här 1,80 gånger pengarna som William Hill dukar upp för den raka ettan är väl i överkant? Polletterna slussas in!

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Helsingborg vinner, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 18/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 27%
2: 21%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%