Speltips inför Hertha Berlin – Östersund 7/12: Sista hindret – löser ÖFK förstaplatsen?

Spelbloggare Publicerat: 7 December 2017

Mer att spela för, en helt annan jargong runt laget och medvind. Ska inte Östersund ses med rätt stor möjlighet att skrälla till det mot Hertha Berlin, i en match helt utan betydelse för tyskarna?

En match kvar. Då är fiaskot redan klart för Hertha Berlins del – jumboplatsen står de på och slutspelet kan inte nås. Östersund har istället chockerat, i positiv bemärkelse, Europa och charmerat detsamma med den respektlöshet som finns mot, på pappret, klart bättre motståndare.

Den enda praktiska betydelsen av matchen är huruvida Östersund blir etta eller ej, vilket påverkar vilken lott de får i sextondelsfinalen. Vinner man är förstaplatsen säkrad, vid oavgjort eller förlorat krävs det att Athletic Bilbao inte vinner borta över ukrainska Zorya.

Resan som Östersund stått för i årets Europaspel har inte bara fått svenska ögonbryn att höja på sig, utan de har blivit lite – nåja, något kryddat, möjligen – ett europeiskt fenomen. Klubbar som Athletic Bilbao, Hertha Berlin, PAOK och Galatasaray har totalchockats när de kommit till Jämtkraft Arena.

Det tål också att understrykas; Östersund är en klubb som skapades så sent som 1996 och som bara spelat två säsonger i Allsvenskan. Nu väntar alltså Europa League-slutspel. Vilken resa!

Miljonregnet till följd av denna succé ute har inte bara skapat eko i Europa, utan stärker Östersunds aktier att på allvar utmana om Lennart Johanssons pokal i nästa års allsvenska. Därtill har värderingarna på flertalet spelare skjutit i höjden.

Motivation och form talar för ÖFK

Det kommer roteras friskt i Hertha Berlin. De behöver skörda mark hemma i den inhemska serien, är redan ute ur Europa League och matchen ska mer eller mindre bara avverkas. Ganska ointressant, hela grejen.

Addera att Vladimir Darida, Valentin Stocker och Julian Schieber missar matchen för värdskapets del.

Och dessutom är Hertha Berlin, också i allmänhet, i katastrofal form. 1-3-3 i formraden och senast föll de med 1-2 hemma mot Eintracht Frankfurt.

Östersund har visat vilka kvalitéer de håller och varit ett ständigt hot ute i Europa. Mot ett tämligen ointresserat och roterande Hertha Berlin ser de säkert chansen att kliva ut; sätta ton i matchen och slutligen kamma hem de tre poängen.

För övrigt har Jamie Hopcutt kommit tillbaka i skick för ÖFK, varpå hela truppen finns till förfogande.

På Jämtkraft Arena vann ÖFK med 1-0 över Hertha Berlin. Upprepas här, på bortaplan?

Östersund +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – är ett kalasspel 1,92x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Östersund +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 7/12
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: