3 september 2017 Holland Bulgarien

Speltips inför Holland – Bulgarien 3/9: Tack och bock, William Hill

Parallellt med Sveriges match mot Vitryssland väntar en blytung fajt mellan Holland och Bulgarien på Amsterdam Arena, varifrån vårt mål är att mer än dubbla den investerade insatsen.

Som en blixt från klar himmel har Bulgarien blivit en del av striden om mästerskapsplatserna i kvalgrupp A. Detta efter att Sverige, helt oväntat, besegrats med 3-2 på hemmaplan tidigare i veckan. Spelarmaterialet må inte vara det mest ögonbrynshöjande, men fyra vinster av fyra möjliga på hemmaplan är ett facit som imponerar.

En av dessa vinster kom mot just Holland, då med 2-0. Dystrare har det sett ut på resande fot, där poängnollan alltjämt är intakt efter tre spelade matcher. Kan den statistiken bättras på nu? Momentum har man i alla fall.

Att Holland skulle få problem borta mot Frankrike och dessutom kamma noll var långtifrån någon skräll, men en 0-4-förlust är förstås inte acceptabelt – oavsett motstånd. Laget var decimerat till tio man från en timme in i händelserna och till följd av det föll man ihop som ett korthus.

Den där tomatskivan fick Kevin Strootman, till vardags i Roma, syna. I och med det missar han den här så löjligt viktiga matchen. Bulgarien kommer till spel utan försvarspjäsen Bozhidar Chorbadzhiyski, avstängd.

Tre mål framåt senast

Hur många faktorer finns det inte att väga mot varandra här? Bulgariens betydligt sämre bortaspel mot superskalpen senast. Hollands bottennapp i veckan mot en klart vassare trupp än motståndarnas.

Till slut landar vi i en slutsats – och den hittas på målmarknaden.

Holland släppte in fyra mål i veckans match mot Frankrike och just försvarsspelet har varit den stora akilleshälen. De har bara hållit nollan i en av de sex kvalmatcherna och det var när blåbärsnationen Luxemburg kom på besök. Offensivt har man desto större kraft.

Tre baljor och två insläppta. Så skrevs siffrorna när Bulgarien mötte Sverige senast – och det fanns mycket, mycket positivt att lyfta med prestationen; hur man så konsekvent utnyttjade när motståndarna hamnade lite fel. Bjöds på en offensiv briljans som inte visats upp tidigare under kvalet.

Ett optimistiskt och nytänt Bulgarien ska absolut kunna få in en boll på Amsterdam Arena.

Mål åt båda håll synas till 2,05x hos William Hill, som sticker ut rejält på marknaden. Rättvisande odds är runt 20-25 punkter neråt, i min bok.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 3/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 76%
X: 16%
2: 9%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 38%