16 juli 2017 Holland Norge

Speltips inför Holland – Norge 16/7: Ställningstagande i premiären

Dam-EM 2017 är här! Värdnationen, formstarka Holland ställs mot ett urstarkt Norge i premiären på Stadion Galgenwaard, varifrån vi ställning och väljer sida.

16 nationer ska slåss om den stora titeln som europeiska mästare under loppet av cirka tre veckor. Mästerskapet spelas i Holland, som hoppas kunna bjuda hemmapubliken på en storskalp – men finns kapaciteten till det?

Mästerskapets favoriter är Tyskland och Frankrike, men de är inte överdrivet stora sådana och bakom dem finns flera potentiella uppstickare i form av just dessa två samt exempelvis Sverige. De tre upplagorna sedan 2005 har alla slutat i vinster för tyskorna och senast, 2013 i Sverige, plockade just Norge silvermedaljen.

Grupp A innehåller, förutom dessa nationer, Belgien och Danmark. De två bäst placerade når kvartsfinalen och där ses det som hyfsat öppet – men med Belgien som en liten outsider. Ska väl nästan kunna sluta hur som helst?

Den här matchen visas på TV12, Eurosport 2 samt C More Live och diverse playtjänster med start 18:00.

Öppen historia

Värdnationer i mästerskap som dessa brukar ha stor fördel i framförallt premiärerna och den faktorn ska absolut inte underskattas.

De två senaste matcherna, vänskapsmatcher, inför mästerskapet har dessutom varit oerhört lyckade för Holland – 5-0-vinst över Wales och 3-0-dito över Österrike. Innan dess, en knapp 0-1-förlust när Japan stod för motståndet.

Men här är det trots allt ett extremt kompetent motstånd som Holland ställs emot. Undertecknad höjer redan nu för viss skrällchans för Norge i mästerskapet samt den här premiären.

Materialet som förbundskapten Martin Sjögren, från Sverige, fogar över är slagkraftigt och det ska bli intressant att se vad som ska kunna åstadkommas. Genrepen har slutat i 1-1 mot Frankrike och en uddamålsförlust mot urstarka USA. Mycket positivt att hämta med hit, till premiären.

Det här blir en öppen historia, är känslan.

Norge +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – synas till 1,91x hos Bethard.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Norge +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 16/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 28%
2: 29%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 53%