Division 4 fotboll

Speltips inför Holland – Sverige 10/10: Ända in i kaklet!

Endast ett mardrömsscenario skulle kunna hålla Sverige borta från att bli minst tvåa och få spela playoff – det måste bli en osannolik förlust med siffrorna 0-7 eller större borta mot Holland. Men så blir det väl inte?

En 0-7-förlust blir det förstås inte, och vi får slå fast – peppar, peppar! – att playoffplatsen i VM-kvalet är säkrad, men det finns ändå fortfarande en hel del att spela för; huruvida det blir en seedad eller oseedad plats, där skillnaden i motståndskvalitén kan komma att bli betydande.

Ett oavgjort resultat kan till och med räcka för Sverige, men det finns andra resultat som måste gå deras väg om den seedade platsen ska lösas. Medlen för detta kan bli en irländsk bortavinst mot Wales eller att Italien förlorar mot Albanien – men endera av de scenarierna skulle eventuellt inte kunna räcka heller.

Observera att speltipset är skrivet före måndagens matcher och att förutsättningarna kommer ändras inför avspark.

Glömmas bort ska vi inte att förstaplatsen och därmed direktplatsen till VM faktiskt inte är omöjlig. Kryss räcker om Frankrike, mot all förmodan, skulle förlora mot Vitryssland och en vinst räcker om ”Les Bleus” bara löser oavgjort.

Sverige kommer från en fantastisk insats när Luxemburg besökte Nationalarenan i Solna och vann med förkrossande 8-0 – ett resultat som var extra ironiskt i och med att Hollands förbundskapten, Dick Advocaat, påstod att just det var ett omöjligt resultat på förhand och viftande undan scenariot som dumt.

Sportsligt pekar formkurvan uppåt för Holland, men speciellt stora växlar ska inte kunna dras av 3-1-vinster över Bulgarien och Vitryssland. Innan dess – 0-4 i baken mot Frankrike.

Mentala delen spelar roll

Här har Holland blivit alldeles för stora favoriter, vill jag mena – av flera orsaker. Bara att vraka mellan de olika skrällspelen: X2, raka tvåan eller diverse plushandikapp på Sverige är tänkbara alternativ.

Vi får helt enkelt inse att Holland är överskattade; åldersdigert och inte alls på samma nivå som för några år sedan. Spelare vars karriärer dippar. Halvdana prestationer på löpande band, ibland värre än så.

Exempelvis var Holland nära på att tappa i den senaste bortamatchen mot Vitryssland och fick inte in 2-1-baljan fören i den 84:e minuten, från straffpunkten, och på stopptid kom det som blev spiken i kistan.

Och den mentala biten spelar en central roll här. Holland måste vinna med minst sju baljor för att peta ner Sverige från andra- och playoffplatsen. Att de kommer försöka, absolut, men vid minsta möjliga motvind – låt oss säga att de inte hittar nätet inledande kvarten, eller att Sverige tar ledningen – kan de dippa ihop totalt. Svårt att motivera sig själva.

Sverige är i toppform; pumpade med självförtroende och borde ha en god chans på minst en poäng från Amsterdam Arena – något som kan bli avgörande för huruvida de löser playoffplatsen eller ej.

Sverige +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – tas till 2,09 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sverige +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 10/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 24%
2: 24%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 39%