Speltips inför Huesca – Real Zaragoza 6/11: Tajt historia

Spelbloggare Publicerat: 6 November 2017

I brist på toppmatcher när den nya veckan tar vid, hoppar vi neråt i det spanska seriesystemet, andradivisionen. Huesca och Real Zaragoza, som båda är formstarka, ryker ihop och då har spelvärde vaskats fram.

Matchutbudet i fotbollsvärlden innan veckans VM-kvalplayoff är smalt, men det finns en del skoj att ta del av neråt i divisionerna. 21:00 är det avspark här på Estadio El Alcoraz.

Toppstriden i Segunda División är löjligt tajt och det kan vända på nolltid. Från Huesca, precis nedanför kvalplatserna uppåt, sjundeplatsen, till serieledande Lugo är avståndet på så lite som tre pinnar och då är vi inne i den 13:e omgången. En radda av klubbar som kan ta position i uppflyttningsstriden.

Gästande Real Zaragoza bör inte vara en av dessa, som tar position för toppstriden, utan de är snarare av klassiskt mittenmaterial – och hittas inför matchen på tolfeplatsen. Förra året var det ytterst nära att serien till och med ramlades ur, men bättre än så ska de vara, är den bestämda känslan.

Försvarsspelet sitter som en smäck

Något målfyrverkeri är det inte mycket som talar för på Estadio Al Alcoraz, varpå underspelen på målmarknaden – och lite annat – lockar till spel. Varför detta?

Försvarsspelet har Huesca filat på med stor lycka. De har släppt in minst mål i serien, åtta på 12 matcher till antalet, och man har hittat en stabil grund att luta sig på och bygga vidare från. Nu – två raka matcher utan insläppta mål; 1-0 mot Cádiz och 0-0 mot Albacete. Sprudlar inte heller framåt, men det räcker ofta med ett eller två mål för att vinna fotbollsmatcherna.

Fyra matcher på raken har underklivit 2,5-målslinan för Huesca.

På hemmaplan är det Huesca som ska sätta tonen och matchbilden kommer förstås påverkas av deras defensiva stabilitet. Zaragoza kommer inte bjudas på någonting. De må inte utstråla samma stabilitet, men tre av de fem senaste matcherna har innehållit max två mål.

1,90 x insatsen för under 2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid två mål i matchen – är absolut acceptabelt och kan synas.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 21:00, måndag 6/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: