30 juli 2017 IFK Göteborg IFK Norrköping

Speltips inför IFK Göteborg – AFC Eskilstuna 17/4: Tack och bock, 10Bet!

Det borde vara klasskillnad när Blåvitt tar emot nykomlingen AFC Eskilstuna på Gamla Ullevi och på spelfronten satsar vi på att dubbla insatsen.

Titelkandidaten IFK Göteborg mot bottentippade nykomlingen AFC Eskilstuna. Vad kan vi vänta oss här?

Med flera andra väntade toppkonkurrenter som värvat friskt och stort, har Blåvitt möjligen hamnat lite i skuggan i titeldiskussionen. Vi ska dock påminnas om att de har en slagkraftig trupp och att vifta undan deras titelmöjligheter helt kan vara ett misstag.

Två matcher in i årets allsvenska kan de stoltsera med fyra inspelade pinnar; 1-1 i premiären mot Malmö FF och därefter en 2-0-vinst över Sirius. Med det är man en del av topp fem-skiktet, där alla löst just en seger och ett kryss. Inget lag som kammat fullt, med andra ord.

Att AFC Eskilstuna kommer ställas inför stora bekymmer under året, det är tveklöst. Tillsammans med GIF Sundsvall har de setts med minst chans på förnyat kontrakt av spelbolagen och samma motståndare föll de med 1-3 mot i premiären.

En klart bättre match stod dock nykomlingen för när Örebro SK besökte Tunavallen – en underhållande match, där man var spelmässigt snäppet bättre över 90 minuter. Ändå blev det bara en pinne efter att ÖSK kvitterat i slutminuterna.

AFC får det svårt på naturgräs

Hemma på Tunavallen kan AFC säkert ställa till med en hel del problem för även de större pjäserna, men annat lär det bli på resande fot i allmänhet och naturgräs i synnerhet. Ger dem minimala chanser till att ens plocka poäng här.

Blåvitt ser rätt starka ut och att vinsten borta över Sirius senast var ett styrkebesked; på plast och mot en fullt kapabel motståndare. Den absolut mest intressanta av de tre nykomlingarna.

På Gamla Ullevi brukar IFK vara fasansfullt solida. Tillsammans med AIK var man de enda som inte förlorade en enda hemmamatch under fjolåret; 10-5-0 i resultatraden och 28-13 i målskillnad.

Klasskillnad. Punkt.

Av Bethard 10Bet får vi hela 2,04 x polletterna för att Blåvitt ska vinna med minst två baljors marginal och det tvekar vi inte en enda sekund på att syna. Betydande risk för oddsdropp.

  Rygga spelet hos 10Bet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, måndag 17/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 19%
2: 11%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 44%