24 september 2017 BK Häcken AIK speltips Allsvenskan

Speltips inför IFK Göteborg – AIK 18/5: Helt missvisande odds

Det klassiska klubbarna Blåvitt och AIK har en djup rivalitet och lagen möter varandra under torsdagskvällen – en match som har potential att bli riktigt spännande. På spelfronten ställer vi oss frågande till oddssättarnas värdering av matchen.

IFK Göteborg är en klubb som drar åt alla möjliga olika håll och störst är kontroversen mot sportchefen Mats Gren, som hamnade extra mycket i fokus när Gustav Engvall, före detta IFK, numera i Djurgården, stack ut hakan och riktade missnöje mot Gren.

Det faktum att bara en av de sex senaste matcherna vunnits bidrar förstås till att öka trycket på Blåvitt. Kris? Ja! Annat kan inte påstås.

Även AIK har fått en liten krisstämpel, fastän de spelat in fullt acceptabla 14 pinnar på åtta matcher – fyra fler än kvällens motståndare i IFK. Till stor del är det förståeligt, då spelet uppenbarligen inte rullat på som man velat. Fyra raka hållna nollor, tre vinster och ett kryss, är dock statistik som stärker.

Frågan som kan ställas är; hur bra poängskörd kommer solnaiterna få när spelet tar fart? Då kan de verkligen bli att räkna med.

Givet skrällspel

Hur kan Blåvitt vara såhär pass stora favoriter? 1X2-marknaden står, i skrivandets stund, i 2,20-3,45-3,60 – och i min bok hade det varit rättvisande med en etta i runt 2,50 x insatsen. Enorm skillnad.

Blåvitt har stora problem att skapa ett eget spel och blickar vi på matchen mot Djurgården hade de mer eller mindre ingenting. Skapades löjligt lite och i andra halvlek var man extremt tillbakapressade.

Och en vinst på sex matcher, det indikerar på en kris, i synnerhet då den där trean kom mot ett för närvarande uruselt Kalmar.

AIK blomstrar inte marknaden direkt heller, men har satt försvarsspelet och ändå hittat en melodi som leder till segrar; tio poäng på de fyra senaste matcherna. Det hackande spelet till trots – ett styrkebesked.

Två hyfsat stora minus är det för solnaiterna med keepern Oscar Linnér och försvarspjäsen Daniel Sundgren avstängda, men siffrorna på 1X2-marknaden är ändock långtifrån motiverade.

AIK +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – kastar vi in i spelboken till de 2,10 x insatsen som är uppdukat av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AIK +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 18/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 29%
2: 28%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 59%