11 september 2017 IFK Göteborg Djurgården

Speltips inför IFK Göteborg – Djurgården 11/9: Skållhet klassiker

Ett allsvenskt klassikermöte mellan IFK Göteborg och Djurgården står på måndagsmenyn. Gamla Ullevi är platsen och därifrån investerar vi i ett 1X2-tecken.

Det är ett pånyttfött Blåvitt som röjer rejält i Allsvenskan just nu. Sedan huvudansvaret blev Alf Westerbergs, tillsammans med Tornbjörn Nilsson, har det bara sett bättre och bättre ut. Krisstämpeln, som borta.

Dessvärre har avståndet varit alldeles för stort upp till topp tre, för att kunna utmana om platserna ut i Europa – eller? De är inför matchen, hängmatch i omgång 22, nia och har sju poäng upp till just Djurgården på den där tredjeplatsen.

Stockholmarna skulle i sin tur, om de får oavgjort eller bättre, peta ner BK Häcken ovanför och stärka deras aktier i toppstriden.

Även Djurgården har steppat upp flera nivåer på sistone, mer specifikt efter sommaruppehållet. Özcan Melkemichel har fått pusselbitarna på rätt plats och pinnarna trillar in i rask takt. Precis före uppehållet spelade de oavgjort, 1-1, borta mot AIK, där man å ena sidan kvitterade sent, men å andra sidan kanske till och med förtjänade att vinna.

IFK Göteborg stod för en av deras bättre prestationer under spelåret senast, när ett 2-2-kryss löstes borta mot serieledande – … men formsvaga – Malmö FF. Det var den fjärde raka allsvenska matchen utan förlust.

Gästerna med tre avstängda

Ett av Blåvitts stora bekymmer har varit – alla kryss. Exempelvis har 7/10 hemmamatcher slutat oavgjorda medan resterande tre vunnits. Ytterst sällan man förlorar, men udden saknas. Det lilla extra.

Nu får de besök av seriens just nu kanske bästa fotbollslag. DIF har sett supervassa ut efter sommaruppehållet och har nu andraplatsen i egna händer. Känslan; att det ska mycket till för dem att förlora.

Att stockholmarna ska vinna, däremot? Först och främst är det, som nämnt, en ytterst tuff bortamatch och man kommer därutöver till spel utan Jonas Olsson, Kevin Walker och Aliou Badji, alla avstängda. Alla tre är blytunga avbräck, inte minst den förstnämnda.

Många faktorer att väga mot varandra. Slutsatsen? Tätt, jämnt och – oavgjort!

Krysset spelas till 3,55 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 11/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 28%
2: 36%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%